Zanimljivosti

POSLE JEDNE REČENICE PRINCA ČARLSA DAJANA JE ODLUČILA DA SE RAZVEDE: Ove reči mu nikada nije oprostila!

Princ Čarls i princeza Dajan su se zvanično razveli 28. avgusta 1996. godine.

22.07.2024 10:37

POSLE JEDNE REČENICE PRINCA ČARLSA DAJANA JE ODLUČILA DA SE RAZVEDE: Ove reči mu nikada nije oprostila!
Profimedia.rs

Međutim, njihova veza je nepovratno uništena mnogo pre okončanja razvoda, a audio snimci pokojne Dajane su otkrili da je kap koja je prelila čašu bila Čarlsova reakcija posle rođenja sina Harija. Navodno, on je prvi put kada je video bebu rekao: "Oh, Bože, opet sin!" 

Tokom osamdesetih godina Dajana je snimila veliki broj audio traka koje potom dala Endrjuu Mortonu, autoru njene biografije.

Kristofer Andersen, autor knjige "The King: The life of Charles III", kaže da je preslušao sate i sate ovih traka, i da one kriju mnoge tajne iz braka Dajane i Čarlsa.

- Dijana je trpela ogroman emotivni bol. Bila je sam protiv institucije stare hiljadu godina, i stres koji je osećala je jasno mogao da se čuje iz njenog glasa - navodi Andersen.

Međutim, on napominje da je odnos Čarlsa i Dajane bio mnogo bolji i civilizovaniji tokom druge njene trudnoće. A sve zbog toga što je Čarls, nakon rođenja budućeg naslednika trona, princa Vilijama, bio ubeđen da će Dajana roditi ćerku. 

Profimedia

Dajana je bila užasnuta Čarlsovom reakcijom posle Harijevog rođenja

- Bio je toliko uveren da čekaju devojčicu, pa je odbio da pogleda sonograme bebe. Ali, Dajana jeste, i tada je rekla: Znala sam da ću roditi sina, i nisam rekla Čarlsu. Bili smo veoma bliski šest nedelja pre porođaja, verovatno najbliži što smo ikada bili - priča Andersen.

Ali, bajka se ubrzo završila, a reakcija Čarlsa posle Harijevog rođenja je govorila sve. 

Naime, posle porođaja, razočarani Čarls je pred medicinskim osobljem rekao: "Oh, Bože, još jedan sin... I još ima riđu kosu". Princ je toliko bio razočaran što nije dobio toliko priželjkivanu ćerku, da je svoje komentare o malom Hariju ponovio još nekoliko puta.

I to je bila poslednja uvreda koju Dajana nije nikada oprostila Čarlsu, piše Independent.co.uk.

Andersen tvrdi da je to bio definitivni kraj njihovog braka, i da je utučena princeza rekla: 

- Bila sam uništena posle ove izjave. Kao da sam čula "bang" i to je bio kraj našeg braka. Sve je nestalo. Nešto se u meni zauvek zatvorilo i nije bilo više povratka na staro. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)