Zanimljivosti

VENČANJE IZ SNOVA, PRVA BRAČNA NOĆ IZ PAKLA: Princezu Dajanu je Čarls vodio u krevet samo na 3 nedelje, evo i zašto!

Sve priznala u video intervjuu.

19.07.2024 21:06

VENČANJE IZ SNOVA, PRVA BRAČNA NOĆ IZ PAKLA: Princezu Dajanu je Čarls vodio u krevet samo na 3 nedelje, evo i zašto!
Tanjug/AP

Od smrti voljene princeze Dajane prošlo je gotovo 27 godina, a o njenom životu i danas se nižu serije i filmovi. Poznato je da pre udaje za princa Čarlsa nije imala nikakvu vezu, što je bio jedan od glavnih razloga zašto je odabrana za suprugu budućeg kralja. 

Nakon što je u braku bila prevarena i zanemarena, vremenom je počela da traži ljubavnike. Poznata kao dama bez dlake na jeziku, iskrena i dobrodušna, nije se ustručavala da o problemima u braku govori i pred kamerama, što je Dvor oštro osuđivao. Bila je već 12 godina u braku kada je progovorila na pitanje intimnih odnosa sa suprugom Čarlsom.

Priznala koliko su često imali intimne odnose

- Pa, bilo je intimnih odnosa. Ali bilo je čudno, vrlo čudno. Onda je i to nestalo pre otprilike sedam godina, šest godina, ne, sedam, jer Hari ima osam godina. Imali smo odnose jednom u tri nedelje. Instinkt mi je govorio da je to stvarno tako čudno. Međutim, tada sam shvatila "obrazac", jer je svoju damu viđao na svake tri nedelje pre nego što smo se venčali - istakla je Dajana, osvrnuvši se na činjenicu da ju je princ Čarls tokom celog braka varao sa Kamilom.

 

 

Naime, princ Čarls je 1994. priznao da mu je Kamila Parker bila ljubavnica. Ali isticao je da je supruzi bio veran sve dok "nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnost".

Podsećamo, brak koji je mnogo obećavao otpočeo je bajkovitim venčanjem i rođenjem dva princa, ali je završio gorkim razvodom. Lejdi Dajana Spenser, tada dvadesetodišnjakinja, udala se za princa Čarlsa, koji je tada imao 32, u katedrali Svetog Pavla 29. jula 1981. godine, pred 3.500 gostiju.

Venčanje veka

Ceremonija je nazvana venčanjem veka, događaj je prenosilo rekordnih 750 miliona ljudi u 74 zemalja širom sveta. Ovo je bio presedan, budući da se prvi put u 300 godina Britanka koja nije iz kraljevske porodice udala za naslednika prestola.

- Sećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog muža da nisam mogla da skinem pogled s njega - rekla je Dajana piscu Endrju Mortonu. 

 

 

Dajanin verenički prsten od 47.000 funti iz zlatare Garrard, 12-karatni ovalni plavi safir, okružen sa 14 dijamanata, bio je inspirisan brošem kraljice Viktorije. Na dan venčanja, Dajana je nosila venčanicu koja je imala najduži šlep u kraljevskoj istoriji, dug osam metara. 

Priznao da je ne voli noć pred venčanje

Dajana je noć pre venčanja provela u Klarens hausu. Navodno, Čarls je tada priznao da je ne voli, što je bilo razarajuće za nju. Poljubac na balkonu Bakingemske palate započeo je kraljevsku tradiciju koja traje do danas. Par je primio 3.000 poklona između veridbe i velikog dana.

Nakon rođenja princa Vilijama 1982. godine, par je predstavio sina ispred krila Lindo bolnice St. Mary, čime je započeta nova kraljevska tradicija. Princ Hari je rođen dve godine kasnije. Međutim, do 1986. godine, oboje su imali vanbračne afere. Tek 1999. godine Čarls i Kamila su se osećali spremnim da se pojave kao par, a venčali su se 2005. godine na skromnoj ceremoniji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)