Zanimljivosti

PRINCEZA DAJANA PREKRŠILA SVA PRAVILA I URADILA OVO: Pretrpela je jezivu osudu posle, ali nju nije bilo briga!

Ona je bila majka van pravila, koje joj je dužnost nametala.

28.05.2024 09:50

PRINCEZA DAJANA PREKRŠILA SVA PRAVILA I URADILA OVO: Pretrpela je jezivu osudu posle, ali nju nije bilo briga!
Tanjug/AP

Princeza Dajana, bivša supruga kralja Čarlsa III i dalje ostaje omiljena članica britanske kraljevske porodice, iako je prošlo više od četvrt veka od njene tragične smrti. Njen život bio je ispunjen raznim izazovima, a posebno se isticala po nekonvencionalnom pristupu odgajanju svoje dece, prinčeva Vilijama i Harija.

Jedan od najočiglednijih primera Dajaninog nekonvencionalnog pristupa vaspitanju dece jeste njeno učešće u "Trci majki" koja se tradicionalno održavala u školi koju su prinčevi pohađali.

Ova tradicija je podrazumevala takmičenje majki u trčanju, a Dajana je odlučila da se pridruži trci kako bi njena deca imala isti tretman kao i ostali mališani, iako to nije bilo u skladu sa kraljevskim protokolom. 

Snimak koji je i dalje rado gledan na društvenim mrežama je onaj na kome se može videti Lejdi Di 1991. godine kako se provlači kroz školsku ogradu i staje u red kako bi trčala bosa po travi. U pitanju je bila "Trka majki" koje je organizovalo odeljenje njenog starijeg sina, princa Vilijama. Dajana je bila u crnoj bluzi i sakou, dok je dole imala suknju u boji zlata, koju je vetar u jednom trenutku čak prilično zadigao. Na snimku čak deluje da je pobedila ostale majke ili je bila veoma blizu pobede.

Video je samo na Instagramu dobio 705.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Princeza Dajana je pomislila: Dođavala sa pravilima, to je moj sin i učiniću sve da ga usrećim!

- Ne ona nije kraljica, ona je živa legenda.

- Ona je bila i ostala jedini član kraljevske porodice koji se ponašao kao sav ostali svet.

- Moj omiljeni deo je onaj gde se iz petnih žila trudi da što brže trči!

- Ti momci bi bili toliko drugačiji da im je majka ostala živa, mlađi sin me toliko podseća na nju.

- Evo odakle je princ Hari dobio svoj buntovni duh!

Podsećamo, kada je reč o njenim sinovima, princeza Dajana je bila odlučna u tome da im pruži normalan i skroman život, uprkos njihovom plemićkom poreklu. Umesto da se osloni na dadilje, ona je insistirala na tome da sama brine o njima i bila je među prvim članicama kraljevske porodice koje su dojile svoju decu.

Takođe, nije želela da njena deca koriste privilegije koje im pripadaju po rođenju, pa su Vilijam i Hari pohađali državnu školu i uživali u aktivnostima koje su bile dostupne svakom običnom detetu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)