Zanimljivosti

JEDNO KRALJEVSKO PRAVILO KEJT NIKAD NIJE PREKRŠILA: Dok Vilijam jeste - njemu nije tako strogo zabranjeno kao njoj!

Evo šta to princ sme da uradi, dok njegova supruga ne.

22.05.2024 13:40

JEDNO KRALJEVSKO PRAVILO KEJT NIKAD NIJE PREKRŠILA: Dok Vilijam jeste - njemu nije tako strogo zabranjeno kao njoj!
Credit: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Već dugo se kovitlaju spekulacije o brojnim pravilima kojih se članovi kraljevske porodice moraju pridržavati dok su na dužnosti - a jedno od njih su, čini se, potvrdili princ i princeza od Velsa. Ipak, važno je naglasiti da se Kejt Midlton toga pridržava, ali Vilijam ga sa osmehom zaobilazi. 

Kada su na dužnosti, kažu da se članovi kraljevske porodice moraju pridržavati najstrožih pravila. Kružile su glasine o tome da li im je dozvoljeno da se grle, poziraju za selfije ili čak da li kraljevske dame mogu da nose lak za nokte, a čini se da postoje nepisane konvencije za svaki mogući scenario.

Međutim, princeza od Velsa potvrdila je jedno pravilo koje podiže obrve - i uprkos tome što ga se naizgled pridržavala, princ Vilijam ga je prekršio.

Evo koje pravilo Vilijam krši

Pravilo iznenađenja izašlo je na videlo prošle godine, kada je Kejt posetila izložbu cveća u Čelziju. Tokom ćaskanja sa grupom radoznale dece, otkrila je jednu stvar koju ne sme da pruži javnosti kao suvenir - iako je to relativno jednostavan zahtev.

Profimedia

Kejt ovo pravilo poštuje, dok ga Vilijam krši

U jednom trenutku, Kejt i deca su razgledali baštu Kraljevskog entomološkog društva, gde su pokušali da identifikuju bube i nacrtali neke skice. U želji da obezbede nešto po čemu će je pamtiti, neka deca su zamolila princezu da potpiše svoje ime na njihovim crtežima. Ali prema The Telegraphu, ona im je rekla:

- Zovem se Ketrin. Nije mi dozvoljeno da pišem svoj potpis, to je samo jedno od tih pravila.

Međutim, ne želeći da ostavi decu praznih ruku, nacrtala im je neke skice - uključujući jednu skicu cveta, drugu drveta i jednu jezerce okruženo nekim biljkama.

Vilijam priznaje krivicu

Međutim, ranije ovog meseca, Vilijam je priznao da je prekršio kraljevsko pravilo dok je posetio svetski poznatu plažu u Kornvolu. Dok je obilazio plažu Fistral, ulepšao je jednom dečaku dan. Devetogodišnji Feniks Kejns je drsko zaustavio princa i pitao ga da li bi potpisao gips na njegovoj slomljenoj ruci - a on je pristao, i rekao mu:

- Psst, nemoj nikome da govoriš. Nije mi dozvoljeno da to radim!

Međutim, jedno pravilo koje su članovi kraljevske porodice, čini se, odbacili od smrti pokojne kraljice, a to je da kažu ne selfijima, sada naizgled više ne poštuju. S obzirom na to da većina dobronamernika dolazi na kraljevske događaje sa svojim telefonima u ruci - viđeni su Vilijam i Kejt kako se grle sa narodom i smeškaju se za fotografije sa njima.

Iako zabrana da članovi kraljevske porodice poziraju za selfije nije bila deo zvaničnog protokola, nekoliko članova Firme je ranije otkrilo da im se ne sviđaju fotografije. Godine 2018, Vilijam je sebe jednom opisao kao "alergičnog" na selfije, dok je 2015. mlađi brat princ Hari govorio kako ih mrzi i rekao obožavaocu u Australiji da samo napravi normalnu fotografiju.

- Ne, mrzim selfije. Ozbiljno, treba da se oslobodiš toga (navike), znam da si mlada, selfiji su loši. Samo slikaj normalno!

Za pokojnu kraljicu se takođe govorilo da ima averziju prema selfijima, a Megan Markl je jednom prilikom na svom prvom kraljevskom angažmanu u Notingemu 2017. rekla:

- Nije nam dozvoljeno da pravimo selfije.

Ali sada, izgleda da ne postoje više ista pravila. 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)