Zanimljivosti

HARI HOĆE DA POSETI KEJT, A ONA ĆE PRISTATI SAMO POD OVIM USLOVOM: Vilijam ni da čuje za brata, a evo kakvi se susreti planiraju!

"Dosta je zle krvi" među članovima kraljevske porodice.

06.05.2024 12:23

HARI HOĆE DA POSETI KEJT, A ONA ĆE PRISTATI SAMO POD OVIM USLOVOM: Vilijam ni da čuje za brata, a evo kakvi se susreti planiraju!
Profimedia

Spekuliše se da će princ Hari, prilikom nedavne posete Velikoj Britaniji, posetiti i svoju snaju Kejt Midlton, koja se trenutno bori sa rakom.

U vreme kada se britanska kraljevska porodica suočava sa izazovima, među kojima su i dva člana koji se bore sa opakom bolešću, još jedna situacija stavlja ih u fokus javnosti. Princ Hari će posetiti Veliku Britaniju 8. maja, a interesovanje je ponovo usmereno ka mogućnosti susreta sa bratom i ocem.

Prema izveštajima britanskih medija, kralj Čarls izražava želju da vidi svog mlađeg sina, ali to zavisi od Harijevog izbora boravišta tokom posete Londonu.

Hari je navodno čekao izvinjenje

Ako odabere kraljevsku rezidenciju, biće obezbeđen, što bi mu pružilo priliku da se susretne sa ocem. Međutim, očekuje se da bi Hari mogao imati manje prilika za izvlačenje PR koristi iz ovog susreta.

Iako se smatra da je susret između Harija i Vilijama teško ostvariv, postoji mogućnost da se Hari sastane sa Kejt. Njih dvoje su nekada imali blizak odnos, što je Hari i sam priznao u svojim memoarima.

Tanjug/AP

Princ Hari nakon memoara nije u dobrim odnosima sa bratom

Međutim, odnos između njih se pogoršao u poslednjih nekoliko godina nakon što su detalji iz privatnog života palate procurili u javnost, uz pritužbe na račun Kejt i Vilijama. Postojale su i tvrdnje da Hari ne želi pomirenje sa bratom i snajom dok mu se ne izvine.

- Princ Vilijam prolazi kroz mnogo toga i ne treba mu dodatni stres, ali može da razume da bi Hari i dalje želeo da vidi Kejt nakon što joj je dijagnostikovan rak, jer su bili veoma bliski tokom godina. Ostaje da se vidi da li će Kejt biti voljna i sposobna da se suoči sa njim. Da li ima energije da pokuša da pomiri braću ili će radije ostati po strani?, pita se stručnjak za kraljevsku porodicu Ingrid Sjuard.

Evo pod kojim uslovom bi Kejt pristala na viđanje

Postoji samo jedan razlog zbog kojeg bi se Kejt, bez razmišljanja, sastala sa Harijem, tvrdi ona, a to je ako to bude kraljeva želja.

- Ako kralj zatraži, ona će poslušati, ali pošto je Čarls veoma razumev, malo je verovatno da će tražiti takvu uslugu od svoje obožavane snahe. To mora da se desi u pravo vreme, a sada nije pravo vreme, objasnila je Ingrid.

Tanjug/AP, youtube.com/CBS

Princ Hari se nada poseti

Međutim, Mirror piše da su Vilijam i Kejt "otvoreni" za pomirenje sa Harijem i Megan i da žele da ostave prošlost iza sebe, a razlog tome su njihova deca.

- Oni žele da imaju odnos sa Megan i Harijem jer ne žele da se gorčina prenese na sledeću generaciju, otkrio je anonimni izvor, dodajući da Kejt i Vilijam žele da njihova deca budu u srodstvu sa Harijevom i Meganinom decom.

Hari i Megan navodno žele isto, a Kejt će, prema drugom izvoru, "biti voljna" da razgovara sa Harijem tokom njegove posete Velikoj Britaniji jer je navodno "dosta zle krvi".

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)