Zanimljivosti

"BORIM SE ZA TO DA IZBACIMO PRINCA HARIJA IZ ZEMLJE": Ova laž može skupo da ga košta, zapretio mu i Tramp!

Ako mu pronađu grešku - biće deportovan.

26.04.2024 12:30

"BORIM SE ZA TO DA IZBACIMO PRINCA HARIJA IZ ZEMLJE": Ova laž može skupo da ga košta, zapretio mu i Tramp!
Tanjug/AP

Politički insajder i borac za nasleđe Najl Gardiner, koji vodi borbu za razotkrivanje dokumenata za vizu princa Harija za SAD kaže da se bori za to da pronađe bilo kakvu grešku u dokumentima, a u tom slučaju princ bi morao da trpi određene posledice. 

Hari se bori da zaustavi objavljivanje svojih imigracionih dokumenata nakon što je izražena zabrinutost zbog njegovog zahteva za vizu. Desničarska grupa Herritage Foundation tuži američku vladu zbog pristupa dokumentaciji.

Profimedia

Dokumenta princa Harija se dovode u pitanje

Herritage tvrdi da bi Harijevo priznanje u svojim memoarima "Spare" da je uzimao kokain trebalo da ga diskvalifikuje od imigriranja u SAD. Fondacija je takođe saopštila da je Hari sigurno lagao u svojim imigracionim formularima - ili da je imao posebne privilegije. 

- Vojvoda se bori da zaustavi objavljivanje svojih imigracionih dokumenata nakon što je priveden sudu u Vašingtonu zbog svojih tvrdnji o upotrebi droge u memoarima "Spare". Harijevo priznanje da je uzimao kokain, kanabis i magične pečurke znači da mu nije trebalo ni dozvoliti da uđe u SAD, tvrdi Heritage Foundation.

"Hari se mora suočiti sa posledicama"

Ali advokati američke vlade rekli su da je princ Hari takođe mogao da izmisli svoju ispovest o upotrebi kokaina da bi "prodavao knjige". Borac za nasleđe Najl Gardiner rekao je za novu političku emisiju "The Sun Never Mind the Ballots" da se Hari mora "suočiti sa posledicama".

- Bez sumnje, ako lažete na zahtevu za imigraciju u SAD, to je krivično delo, veoma ozbiljno krivično delo. U normalnim okolnostima, ti pojedinci bi bili uklonjeni iz Sjedinjenih Država. To je prekršaj zbog kog vas mogu deportovati, zato je Donald Tramp nedavno rekao da će preduzeti odgovarajuće mere ako se sazna da je Hari lagao. Pa hajde da vidimo šta je tačno Hari napisao u svojoj prijavi. Ako je lagao, to je izuzetno ozbiljan prekršaj. Obično bi se od pojedinca koji je lagao tražilo da napusti zemlju.

(AP Photo/Matt Dunham, Pool)

Pitanje je da li je lagao u svojim memoarima

U intervjuu za GB Nevs sa Najdželom Faražom, bivši američki predsednik Tramp rekao je da Hari "neće imati posebne privilegije" ako bude ponovo izabran.

- Moraćemo da vidimo da li znaju nešto o drogama. Ako je lagao, oni će morati da preduzmu odgovarajuće mere. Pomislili biste da su to odavno znali.

"Hari je izdao kraljicu"

Bivši predsednik je ranije rekao da će Hari "biti sam" ako on osvoji drugi mandat u Beloj kući. Smatra da je princ "izdao kraljicu" i da je predsednik Džo Bajden bio "previše ljubazan" prema njemu.Na Konferenciji konzervativne političke akcije rekao je: 

- Ne bih ga štitio. Hari je izdao kraljicu. To je neoprostivo. Bio bi sam da je na meni.

To dolazi nakon što je Hari konačno prekinuo veze sa Britanijom - nakon što je svoju kalifornijsku vilu naveo kao svoju primarnu rezidenciju.

Tanjug/AP

Princ Hari na udaru

Princ je stavio "Novu zemlju/državu u kojoj živi" kao Amerika u dokumentima Kompanije u junu prošle godine. Hari je ranije navodio Veliku Britaniju kao svoj primarni dom - čak i nakon što se uselio u svoju kalifornijsku vilu vrednu 14 miliona dolara.

The Sun je otkrio da je Hari datirao svoj boravak u SAD unazad na dan kada su on i Megan proterani iz svoje baze u Velikoj Britaniji. Kraljevski stručnjaci sugerisali su da je princ Hari (39) samo želeo da natrlja na nos kraljevskoj porodici nakon što je bio "duboko ranjen" naredbom da napusti Frogmor kolibu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)