VIP saveti

NAJTEŽI DANI ZA PRINCA VILIJAMA, HARI JE NA POTEZU: Okupljanje porodice ili još dublji raskol?

Nakon smrti princeze Dajane braća se suočavaju sa velikim izazovima.

23.03.2024 17:40

NAJTEŽI DANI ZA PRINCA VILIJAMA, HARI JE NA POTEZU: Okupljanje porodice ili još dublji raskol?
Tanjug/AP

Princ Vilijam je uvek bio poznat po svojoj sposobnosti da se suoči i prevaziđe izazove, osobina koju je pokazao čak i u dobi od petnaest godina kada ga je ceo svet posmatrao nakon smrti njegove majke princeze Dajane. Sada se ponovo suočava sa značajnim izazovom - bolešću svoje supruge Kejt Midlton i svog oca kralja Čarlsa III, kako je preneo Ričard Kej za "Dejli mejl". Kej, britanski novinar specijalizovan za kraljevske poslove, bio je blizak prijatelj princeze Dajane i pružio je uvid u kraljevsku porodicu. Istakao je intenzivno prijateljstvo koje su delili i njihove česte susrete na njihovom omiljenom mestu, crkvi.

Profimedia

Bolest Kejt Midlton i njen uticaj na kraljevsku porodicu

Uticaj Kejtine bolesti na kraljevsku porodicu

Šok od saznanja o Kejtinoj bolesti polako jenjava, a poruke saosećanja pristižu u Kensingtonsku palatu. Međutim, pojavila se nova ozbiljna briga, izazivajući pitanja o potencijalnim implikacijama Kejtine bolesti na kraljevsku porodicu. Odsustvo princeze i princa od Velsa nesumnjivo je značajan šok za kraljevski sistem. Čarls i Kejt se smatraju nekako najharizmatičnijim članovima porodice, s obzirom na to da kralj oličava pouzdanost, a Kejt je voljena zbog svoje lepote i saosećanja.

Neki će nesumnjivo predložiti da bi princ Hari trebalo da obrati pažnju na ovu hitnu situaciju, da reši  nesuglasice s Vilijamom i da ponovno preuzme svoje mesto kao istaknuti radni član kraljevske porodice. U ovom trenutku to bi bilo nepoželjno i mala je verovatnoća da će se to dogoditi, kaže Kej.

Tanjug/AP

Kriza kraljevske porodice

Spekulacije i zabrinutosti

Iako je Palata apelovala na uzdržanost u pogledu spekulacija o ozbiljnosti Kejtine bolesti, nakon što je princeza objavila da ima rak, očekuje se da će se glasine širiti. Brige oko blagostanja kraljevske porodice polako rastu u javnosti. Nedavni događaji, poput skandala sa editovanim portretom na Majčin dan i komemoracije bivšeg grčkog kralja, otkrili su krhkost kraljevske porodice. Međutim, istorija nas uči da monarhija ima sposobnost da prevaziđe većinu prepreka. Preživela je revolucije, građanske ratove i najmračnije pretnje, podseća Kej.


Iako sumnje i dalje postoje, veruje se da iskrenost u vezi sa stanjem princeze predstavlja značajan adut za porodicu. Od smrti kraljice Elizabete II, porodica prolazi kroz turbulentan period, ali se veruje da će monarhija opstati i da ima podršku i zahvalnost naroda za vođenje Britanije kroz najmračnije dane Drugog svetskog rata.

Ričard Kej smatra da porodica mora da se ujedini kako bi prošla kroz ovu krizu, sa princem Vilijamom na čelu, i potencijalnim uključivanjem drugih starijih članova, poput princeze En, princa Edvarda i njegove supruge Sofije, kako bi se osigurala otpornost porodice i njen nastavak kao centra britanskog života.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)