VIP saveti

PROKLETSTVO KRALJEVSKE PORODICE: Ovi članovi su imali rak, sa opakom dijagnozom sada se bore Kejt, Čarls i Sara

Svet je u šoku nakon loših vesti sa britanskog dvora.

22.03.2024 21:28

PROKLETSTVO KRALJEVSKE PORODICE: Ovi članovi su imali rak, sa opakom dijagnozom sada se bore Kejt, Čarls i Sara
Tanjug/AP

Princeza od Velsa Kejt Midlton večeras je video-snimkom otkrila šokantne vesti za britansku i svetsku javnost. Naime, ona je saopštila da ima rak i da je počela sa ciklusom hemioterapije. Ova vest dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Bakingemska palata saopštila da od raka boluje i kralj Čarls III.

Tanjug/AP

Javnost je šokirana informacijama da Kejt Midlton ima rak

Ni za Kejt, ni za Čarlsa ne zna se koji je rak u pitanju, ali oboma je otkriven nakon operacija kojima su se podvrgli. Ove strašne vesti pokrenule su još veće interesovanje javnosti za članove britanske kraljevske porodice. Malo ljudi zna da su članovi ove porodice bili suočeni sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući i borbu sa opakom bolešću - rakom.

Kralj Džordž VI: Strastveni pušač sa fatalnim ishodom

Kralj Džordž VI bio je poznat kao strastveni pušač. Međutim, njegovo zdravlje je bilo ozbiljno ugroženo kada su mu uklonili levo plućno krilo zbog "strukturnih abnormalnosti". Postojale su spekulacije da je zapravo imao rak, što je dovelo do njegove smrti samo pet meseci nakon operacije. Kraljevski lekari su skrivali pravu dijagnozu od javnosti, što je dodatno uvećalo misteriju oko njegove smrti.

Elizabeta "Kraljica Majka: Borba sa rakom debelog creva i dojke

Majka kraljice Elizabete II, Elizabeta „Kraljica Majka" takođe se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim izazovima, uključujući i borbu sa rakom. Godine 1966. podvrgnuta je operaciji abdomena, ali se kasnije saznalo da je zapravo imala tumor debelog creva. Nakon 18 godina, ponovo je završila na operaciji, a spekulisalo se da su to bila "ispitivanja", dok je istina bila da je imala uklanjanje tumora dojke. Ipak, uprkos ovim zdravstvenim izazovima, kraljica Majka Elizabeta je živela dugo, preminuvši 2002. godine u 102. godini života.

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II

Kraljica Elizabeta Druga: Nasleđeni rizik

Kraljica Elizabeta II takođe je bila suočena sa rizikom od raka, što je bila značajna tema interesovanja javnosti. Iako detalji o njenoj borbi nisu javno poznati, činjenica da je i ona bila podložna ovoj opakoj bolesti samo dodatno naglašava ozbiljnost raka u kraljevskoj porodici.

 

 


Sara Ferguson: Malingi melanom i rak dojke

 

Bivšoj supruzi princa Endrjua Sari Ferguson otkriven je maligni melanom, najagresivniji oblik raka kože, tokom rekonstruktivne operacije, kada joj je uklonjeno i nekoliko sumnjivih mladeža. Pre samo šest meseci Sara Ferguson suočila se sa rakom dojke zbog čega je morala da se podvrgne mastektomiji.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)