Zanimljivosti

"OPORAVAK OD OVAKVE BOLESTI JE MARATON": Lekar progovorio o stanju Kejt Midlton (FOTO)

Svet je u šoku objavom princeze od Velsa.

22.03.2024 20:32

"OPORAVAK OD OVAKVE BOLESTI JE MARATON": Lekar progovorio o stanju Kejt Midlton (FOTO)
Profimedia

Vest o dijagnozi raka princeze od Velsa, Kejt Midlton (42), izazvala je šok i zabrinutost širom sveta. Stručnjaci koji prate dešavanja u Bakingemskoj palati ističu važnost podrške koju je Kejt dobila od svoje porodice i njenog supruga princa Vilijama.

Komentarišući ovu vest, stručnjaci ističu važnost toga što je Kejt stavila svoju porodicu na prvo mesto i uzela vreme da prihvati svoju dijagnozu. Njena hrabrost i otvorenost o važnosti mentalnog zdravlja u procesu lečenja su istaknuti kao inspiracija mnogima koji se bore sa sličnim izazovima.

princeandprincessofwales/instagram

Kejt Midlton oglasila se video snimkom i otkrila da ima rak

- Svi smo u šoku. To je vest koja nas je sve pogodila. Kejt je omiljena članica kraljevske porodice koja je dugo pre udaje bila sa princom i sve su generacije odrasle uz nju. Ona je mlada žena, majka troje maloletne dece koja je uvek bila u sportu i pazila na zdravlje. To je još veći šok za sve, no zbog svega navedenog verujemo da će se uspešno i oporaviti - rekla je novinarka Megi Ruli za ABC njuz.

Povodom ovih šokantnih vesti o zdravstvenom stanju princeze Kejt Midlton oglasio se i lekar Darie Saton koji je pojasnio šta je preventivna hemioterapija kroz koju Kejt mora proći.

- Preventivna hemioterapija koristi se kada želimo da sprečimo povratak karcinoma nakon njegovog uklanjanja ili sprečavanje njegovog širenje. Važno je znati koju vrstu hemioterapije koristi što bi nam dalo puno više informacija. Oporavak kod ovakvih bolesti nije sprint nego maraton - kaže doktor Saton za ABC njuz.

Podrška javnosti i važnost svesti o raku

Ova vest je podstakla javnost da se ponovo osvrne na važnost redovnih medicinskih pregleda i svesti o raku. Kejt Midlton je svojom otvorenošću i hrabrošću postala glas koji podstiče ljude da brinu o svom zdravlju i redovno obavljaju preventivne preglede.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)