Zanimljivosti

KEJT I VILIJAM DOČEKUJU HARIJA? Nove intrige kraljevske porodice, pominju se i tajni razgovori prinčeva (FOTO)

Da li će doći do pomirenja Harija i Vilijama usled bolesti Kejt Midlton?

25.03.2024 15:40

KEJT I VILIJAM DOČEKUJU HARIJA? Nove intrige kraljevske porodice, pominju se i tajni razgovori prinčeva (FOTO)
Chris Jackson/Pool Photo via AP

U toku je velika medijska pažnja usmerena ka mogućem povratku princa Harija u Veliku Britaniju, gde bi mogao prisustvovati ceremoniji u čast desete godišnjice Inviktus Igara. Na ovo putovanje navodno će ići bez Megan Markl i dece. Iako je bilo spekulacija o mogućem pomirenju s njegovim bratom princem Vilijamom, izvori bliski princu i princezi od Velsa tvrde da trenutno nema planova za takav razvoj događaja.

Nedavno je objavljeno da je princeza Kejt Midlton započela preventivnu hemioterapiju nakon što je otkrivena dijagnoza raka. U video poruci, princeza je podelila detalje o izazovima s kojima se suočava tokom oporavka, kao i o tome kako je obavestila svoju decu o svojoj bolesti. Ova vest je izazvala zabrinutost i izraze podrške širom sveta, uključujući i izjavu vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Usred borbe sa rakom Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa privremeno su ostavili po strani „Harijev problem“, bez planova za pomirenje tokom očekivane posete vojvode od Saseksa Velikoj Britaniji u maju. Nakon otkrivanja preventivne hemoterapije princeze Kejt putem videa, Hari i Megan su navodno u petak uveče privatno kontaktirali sa Vilijamom i Kejt. Detalji o kontaktu ostaju neotkriveni, ostavljajući neizvesnost da li će se Hari vratiti u Veliku Britaniju.

 

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool/Ethan Cairns/The Canadian Press via AP

Odnos prinčeva Harija i Vilijama poljuljan je već duže vreme

UZDRMAN ODNOS PRINČEVA

Od Megzita, odnos između princa HarIja i princa i princeze od Velsa značajno se promenio. Poslednji put su se sreli u septembru 2022. godine na događaju posvećenom princezi Dajani, gde je bila očigledna napetost između Harija i Vilijama. Iako je Hari ranije opisivao Kejt kao "stariju sestru koju nikada nije imao", odnos između braće se pogoršao.

Foto: Shutterstock, Profimedia

Kejt Midlton i princ Hari više nisu bliski kao pre


Postoje spekulacije da je Kejt odlučila da ne obavesti Harija i Megan o svojoj bolesti zbog brige oko njihove pouzdanosti, što je izazvalo dodatnu pažnju i raspravu u javnosti, piše Marka.

Prema izvorima, Hari i Megan nisu bili upoznati sa Kejtinom bolešću sve do nedavno, što je iznenadilo mnoge i dodatno komplikovalo već napetu situaciju.


U celom ovom kontekstu, saznanje o bolesti princeze Kate i mogući povratak princa Harija u Veliku Britaniju ostavljaju mnogo pitanja otvorenih. S obzirom na njihovu javnu sliku i medijski interes, ovo će svakako biti tema koja će i dalje privlačiti pažnju javnosti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)