Zanimljivosti

SA SAMO 13 GODINA MONIKA BELUČI JE OVAKO ZARAĐIVALA NOVAC: O ovim snimcima slavne glumice svi govore (VIDEO)

Lepota joj je oduvek otvarala sva vrata.

17.10.2023 20:01

SA SAMO 13 GODINA MONIKA BELUČI JE OVAKO ZARAĐIVALA NOVAC: O ovim snimcima slavne glumice svi govore (VIDEO)
Tanjug/AP

Monika Beluči rođena 30. septembra 1964. godine u italijanskom selu Ćita di Kastelo, Umbrija, je italijanska glumica i manekenka. Ona je jedino dete Brunele Briganti i Pasqualea Belučija. Monika je prvobitno nastojala da se bavi pravnom profesijom. Dok je pohađala Univerzitet u Peruđi, radila je kao manekenka da bi zaradila novac za školovanje, što je dovelo do njene manekenske karijere.

Sa 13 godina, počela je da pozira za lokalnog fotografa. Kako je počela da dobija sve više poslova kao manekenka, ubrzo je napustila pravnu karijeru da bi se posvetila manekenstvu. Počela je svoju karijeru kao modni model, radećiza Dolče & Gabana, pre nego što je prešla na italijanske, a kasnije i na američke i francuske filmove.

printscreen/instagram.com

Monika Beluči oduvek je plenila svojom lepotom

 

Monika Beluči je debitovala u filmu u italijanskoj komediji Frančeska Laudadija "La Riffa" (1991) i nastavila da igra nevestu Drakule u gotskom horor ljubavnom filmu "Bram Stoker's Dracula" (1992). Njena probojna uloga bio je u filmu "The Apartment" (1996), za koji je dobila nominaciju za César nagradu za najperspektivniju glumicu.

Monika Beluči je tokom svoje karijere osvojila brojne nagrade i priznanja:

- **Globo d'oro nagrada za najbolju glumicu** za film "L'ultimo capodanno" 1998. godine.

- **Nastro d'Argento nagrada za najbolju sporednu glumicu** za film "Remember Me, My Love" 2003. godine.
- **Nastro d'Argento europeo (European Silver Ribbon Award)** i ruska nagrada **Zolotoy Vityaz (Golden Knight) za najbolju glumicu u glavnoj ulozi** za film "On the Milky Road" 2017. godine.
- **Nagrada za najbolju glumicu** na Dublin International Film Festivalu za kanadski film "Ville-Marie" 2016. godine.
- **David Special nagrada** na ceremoniji David di Donatello 2021. godine, nagrada za doživotni doprinos filmskoj umetnosti od strane Akademije italijanskog filma.
- **Počasna nagrada** Francuske akademije Lumières 2018. godine i **Počasna Magritte nagrada** od belgijske akademije André Delvaux 2020. godine.

 

 

Osim toga, Monika Beluči je dobila i brojna priznanja od akademskih i drugih institucija. Mihail Gorbačov joj je uručio Žensku svetsku nagradu 2009. godine. Godine 2017. dobila je Virna Lisi nagradu, nagradu za doživotni doprinos u Rimu. Takođe je dobila Počasnu Donostia nagradu za doživotni doprinos iste godine.

 

 

Pored talenta koji zasigurno poseduje, oduvek se pričalo o njenoj bezvremenoj lepoti koja odoleva vremenu. Monika je i danas jedna od najlepših i najzavodljivijih svetskih glumica. Njeni snimci sa početka karijere mame uzdahe podjednako kao i oni u današnje vreme. Ni ne čudi što je ova prirodna lepotica muškarcima sa svih meridijana nedosanjan san i tiha patnja.

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)