Zanimljivosti

KO JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA UPLETENA U BROJNE PREVARE I MALVERZACIJE: Kontroverzan život lepotice iz Indije (FOTO)

Dok se svi dive njenoj lepoti, ona je svako malo upletena u nove afere.

09.10.2023 20:01

KO JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA UPLETENA U BROJNE PREVARE I MALVERZACIJE: Kontroverzan život lepotice iz Indije (FOTO)
AP Photo/Alastair Grant

Ajšvarija Raj (49) je indijska glumica koja uglavnom radi u filmovima bolivudske produkkcije. Rođena je 1. novembra 1973. godine u Mangaloru, država Karnataka, Indija. Krunisana je za najlepšu žen sveta na izboru 1994. godine, dok je studirala arhitekturu. Svoj glumački debi imala je 1997. godine u tamilskom filmu Mani Ratnama Iruvar i svom prvom bolivudskom filmu Aur Pyaar Ho Gaya. Ona je jedna od najpopularnijih i najuticajnijih ličnosti u Indiji i osvojila je dve nagrade Filmfare.

Ajšvarija je rođena u hinduističkoj porodici koja govori Tulu u Mangaloru, Karnataka. Njen otac, Krišnaraj, koji je preminuo 18. marta 2017. godine, bio je biolog vojske, dok je njena majka Vrinda, domaćica.

Tokom studija, Rai je radila nekoliko poslova kao model. Nakon nastupa u nekoliko televizijskih reklama, ušla je na izbor za Miss Indije, na kojem je zauzela drugo mesto. Potom je krunisana za Miss World 1994. nakon čega je počela da dobija ponude za glumu u filmovima.

AP Photo/Alastair Grant

Indijska lepotica

Udala za glumca Abhišek Bačana 2007. godine. Par ima jednu ćerku. Njeni van-ekranski zadaci uključuju dužnosti kao ambasadora brenda za nekoliko dobrotvornih organizacija i kampanja. Ona je ambasador dobre volje za Zajednički program Ujedinjenih nacija o AIDS-u (UNAIDS). Godine 2003. bila je prva indijska glumica koja je bila član žirija na Filmskom festivalu u Kanu.

 

Ajšvarija Raj suočila se sa brojnim kontroverzama tokom svoje karijere. Evo nekoliko od njih:

Veza sa Salman Khanom:

Tokom snimanja filma ‘Hum Dil De Chuke Sanam’, Aijšvara i Salman Kan su započeli vezu. Međutim, veza nije dugo trajala. Glumica je optužila Salman Khana za zlostavljanje i uznemiravanje, a raskinuli su 2001. godine.

Ljubavni trougao:

Nakon raskida sa Salman Kanom,  počela je  da se viđa sa glumcem Vivekom Oberoijem. Ovo se često naziva pravim ljubavnim trouglom Bolivuda.

 

 

Panama papiri:

Istražni organi su istraživali su Ajšvari zbog optužbi za skrivanje bogatstva u inostranstvu prema Zakonu o upravljanju devizama iz 1999. godine.

Veza sa tazbinom:

Ovo je bila jedna od najgorih kontroverzi koje su Ajšvarija i Amitab ikada doživeli. Slika je postala viralna na društvenim mrežama i širile su se glasine da su u vezi.

Optužbe za eksploatisanje dece:

Ajšvaria fotošuting za veliki brend nakita 2018. godine izazvao je kontroverzu. Na fotografiji se vidi kako dete drži kišobran za nju, zbog čega je glumica optužena za eksploatisanje dece.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)