Zanimljivosti

MEGAN MARKL IZGUBILA BEBU! Otkrivene bolne tajne i ostalih članica kraljevske porodice!

Supruga princa Harija, Megan Markl, govorila je javno o svom gubitku u vreme kada je pokrenuta kampanja podizanja svesti o ženama koje su prošle slično traumatično iskustvo kao i ona.

12.10.2022 13:01

MEGAN MARKL IZGUBILA BEBU! Otkrivene bolne tajne i ostalih članica kraljevske porodice!
Foto: Shutterstock

Gubitak bebe najteži je trenutak u životu svake žene. Tada su one često prepuštene same sebi ili eventualno podršci porodice koja im pomaže da prebole gubitak, međutim, samo one znaju kroz šta su prošle i sa kakvim sve mislima i emocijama moraju da izađu na kraj. U cilju podizanja svesti o tim ženama pokrenuta je kampanja koja se obeležava od 9. do 15.oktobra 2022. godine. 

Svoj doprinos dale su i žene britanske kraljevske porodice, pre svih Megan Markl, supruga princa Harija, kao i Zara Tindal, najstarija unuka pokojne kraljice Elizabete II i Sofija, supruga princa Edvarda, brata kralja Čarsa II.

Tanjug/AP

Gubitak deteta bio je traumatičan trenutak i za Megan i za Harija

Megan: Osetila sam snažan grč

Megan Markl bila je samo poslednja u nizu koja se suočila s gubitkom bebe. Nakon rođenja sina Arčija (3) ona je u julu 2020. izgubila drugo dete što je slomilo ne samo nju kao majku, već i princa Harija.

- Nakon što sam Arčiju promenila pelenu, osetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod sa njim u naručju pevajući mu uspavanku da bi nas oboje smirila. Vesela melodija bila je potpun kontrast mom osećanju da nešto nije u redu. Dok sam držala svoje prvorođeno dete znala sam da gubim ono drugo - ispričala je kasnije Megan.

Nakon spontanog pobačaja završila je u bolnici gde se, prema sopstvenom priznanju, raspadala na komade.

- Nekoliko sati kasnije ležala sam u bolničkom krevetu držeći supruga za ruku. Osećala sam toplinu njegovog dlana, a on mi je ljubio ruku koja je bila mokra od naših suza. Zureći u hladne bele zidove oči su mi se zastaklile. Pokušala sam da zamislim kako ćemo se izlečiti - detaljno je opisala svoje traumatično iskustvo Megan Markl.

Godinu dana kasnije ona je rodila ćerkicu Lilibet koja je umnogome zacelila stare rane.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Tindall (@zara_tindall)

Zara: Podrška porodice

Zara Tindal, najstarija unuka pokojne britanske kraljice Elizabete II i ćerka princeze Ane, s gubitkom bebe suočila se u novembru 2016. U tom trenutku ona je imala trogodišnju ćerkicu Miu koju je dobila sa suprugom Majklom.

- Za mene je najgore bilo što sam svima morala da objašnjavam da sam izgubila bebu. Najvreću podršku imala sam od svoje porodice koja mi je u tada i bila najpotrebnija. Jednostavno morate da prođete kroz period kad ne želite da pričate o svemu tome zato što je rana suviše bolna. Vreme se pokazalo kao najbolji iscelitelj - ispričala je Zara nekoliko godina kasnije.

Dve godine posle tog nemilog događaja ona je na svet donela ćerku Lenu, a prošle godine i sina Lukasa. 

Sofija: Traumatično iskustvo

Grofica od Veseksa, Sofija, supruga britanskog princa Edvarda, takođe je pretrpela gubitak bebe. Ona je imala vanmateričnu trudnoću 2001. i jedva je izvukla živu glavu. Govoreći o njenoj borbi za život princ Edvard je tada rekao da je njegova supruga prošla kroz najbolniji period u životu i samo zahvaljujući prisebnosti lekara uspela je da preživi traumatično iskustvo.

Sama grofica nikada javno nije govorila o tom svom bolnom gubitku koji je očigledno ostavio ranu na njenoj duši. Da stvar bude gora, ona je u tom trenutku izgubila svoje prvo dete koje je čekala s britanskim princem. Dve godine kasnije rodila je ćerku Luiz, a sina Džejmsa 2007. Oni su ublažili njen gubitak prvog deteta. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)