Zanimljivosti

SIROMAŠNI DEČAK JE ŽELEO DA POJEDE OSTATKE SA STOLA U JEDNOM RESTORANU ALI MU JE KONOBAR OTEO TANJIR: Ono što je potom uradio tera suze na oči! (VIDEO)

Mališan je stajao sve vreme sa strane osmatrajući kada će žena ustati sa stola kako bi uspeo da uzme koji zalogaj.

04.11.2023 13:02

SIROMAŠNI DEČAK JE ŽELEO DA POJEDE OSTATKE SA STOLA U JEDNOM RESTORANU ALI MU JE KONOBAR OTEO TANJIR: Ono što je potom uradio tera suze na oči! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@respect_tb

Postoje situacije kada okupirani svojim obavezama i problemima, svratimo u pekaru ili restoran kako bi prezalogajili na pauzi nešto, ne osvrćući se oko sebe, da li neko isto gladan čeka da nešto dobije, a ne može da plati. Nisu retke situacije kada prođete pored neke trafike brze hrane, a da neko dete ne čeka na milostinju, međutim, sve je više onih koji se na ovakve prizore ne osvrću.

Iako mi možda često ne vidimo, ili se neki prave da ne vide takve scene, kamere beleže pa čak i trenutke koji su mnoge rasplakale. Tako su sigurnosne kamere jednog restorana usnimile mušterije u tom lokalu dok su ručale, a među njima je bila i jedna žena koja je brzo završila sa obrokom, nakon čega je ustala sa stola i otišla.

Printscreen/TikTok/respect_tb

Dečak je sve vreme stajao sa strane i čekao priliku da dođe do ostataka hrane

 

Sa strane je sedeo neki mali dečak koji je sve posmatrao i koji je čekao da ugrabi povoljan trenutak kako bi se "dočepao" polupraznog tanjira i sebi obezbedio obrok za taj dan.

Kako se primakao stolu te počeo da jede ostatke koje je žena ostavila za sobom, konobar mu je prišao i odmah mu sklonio tanjir sa stola i odneo ga sa sobom. Pošto nije očekivao ovakav potez dečak se u sekundi rastužio, sagnuo glavu i obeshrabreno ustao sa stola želeći da izađe iz restorana.

Kako je pognute glave hodao ka izlazu konobar je odmah naišao i zaustavio ga sa punim tanjirom hrane, te ga je odveo do stola ohrabrivši ga da uzme to što mu je spremio i da se najede, a tužan dečak se napokon malo oraspoložio te prihvatio da jede. Snimak je obišao društvene mreže a mnogi su priznali kako ih je dirljiva scena rastužila i da ne treba dozvoliti da bilo čija deca budu gladna.

- Tako sam emotivna na ovakve stvari. Zašto plačem?

- Ovo mi je slomilo srce. Na početku sam se rasplakala i bila ljuta, ali kraj mi je rastopio srce.

- Život nije fer

- Treba malo više da gledamo i na druge, to je jedini način

- Hvala ti na dobroti, dobri čoveče! Neka te Bog blagoslovi - bili su neki od komentara.

Iako je nemila scena u početku razočarala mnoge, ipak su na kraju zahvalili i odali priznanje zbog nesebičnosti i velike dobrote konobaru, rekavši da ima veliko srce pošto je dečaku doneo potpuno novu hranu. Neki od Tiktokera su rekli kako deca ne smeju da budu gladna i da svako pronađe način da im pomogne, naročito ako su na ulici bez ikoga. 

Drugi su komentarisali kako ova situacija nije bila realna i da je u pitanju performans, međutim, mnogi su se složili da je čak i u tom slučaju poruka odlična za sve.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Luana

04.12.2023 22:32

Ovo je odglumljeno. Vidi se kad dete brise oci rukavima. Ja kupim hranu gladnima. Novce ne dajem.