Zanimljivosti

BEZ RAZMIŠLJANJA JE REAGOVAO U DELIĆU SEKUNDE: Dečak spasio život mlađem bratu, bio je pribraniji i hrabriji od majke! (VIDEO)

Iako je delovalo da se samo igraju on je mališana držao na oku i priskočio mu je u pomoć u ključnom trenutku.

30.10.2023 13:01

BEZ RAZMIŠLJANJA JE REAGOVAO U DELIĆU SEKUNDE: Dečak spasio život mlađem bratu, bio je pribraniji i hrabriji od majke! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@smart1dan

Imati brata je jedno veliko bogatstvo jer nikada niste sami i imate prijatelja za zauvek. Deca se često svađaju što je potpuno normalno, ali su i nerazdvojni u igri ili gledanju omiljenog crtaća. Često su starija braća i sestre čuvali mlađe uz veliki dozu odgovornost što potvrđuje i snimak koji se pojavio na društvenim mrežma. Pažnja s kojom stariji brat vodi računa o mlađem je neverovatna.

Pixabay.com

Ljubav koju starija braća pokazuju prema svojoj mlađoj sestri ili bratu je nešto posebno

Na snimku se vide dva dečaka jedan od tri, četiri godine i drugi koji je praktićno još beba od nepunih godinu dana. U pozadini se vidi njihova majka koja pazi na decu koja se igradju. I dok stariji mališan vežba uz hulahop obruč, mali dečak je u jednom trenutku ugurao igračku u usta a potom se okrenuo ka bratu da mu pokaže šta je uradi. Stariji brat je reagovao u deliću sekinde, hrabro i pribrano je grunuo prste bratu u usta i izvadio igračku kojom je mogao da se udavi.

Za to vreme majka nije stigla ni da reagjue, a šta se dogodilo shvatila je tek kad joj je stariji dečak pokazao šta je izvadio iz usta mlađeg brata. Pribranost i hrabrost starijeg mališana ostavila je bez teksta sve na mrežama. Iako je izgledalo da je zaokupljen igrom i obručem stariji brat je ispod oka pazi na mlađeg iako im je majka tu.

Korisnici mreže nisu propustili priliku da optuže mamu za nemar i da je svojom nepažnjom dovela u opasnost život sopstvenog deteta.

- Dečak ima više hrabrosti od majke.

- Stariji brat ili sestra imaju neizrecivu odgovornost, ako ste stariji znate.

- Pametan stariji brat. Mama pokaži malo više pažnje molim te.

 

 

- Za sve koji osuđuju majku, gde je ljudi ovo dete to naučilo? Šta mislite od koga je video sve ovo?

- Svaka čast ovom dečaku, tako je mali da već ima veću dozu odgvornosti od mnogih odraslih ljudi.

- Ovaj dečak će biti sjajan i odgovoran muškarac jednog dana - bili su neki od komentara.

Mnogi su komentarisali kako je stariji brat fokusiran i skoncentrisan bez obzira što su se igrali sve vreme sa mlađim. Među komentarima je bilo onih koji su pohvalili majku da je podigla odgovorno starije dete koje se brine o bratu ali su joj zamerili na nepažnji koju je pokazala prema bebi. Ipak bilo je i onih koji su rekli da ne osuđuju majku zato što se takve stvari jednostavno dešavaju i to u sekundi, a svi koji su imali malu decu to znaju. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)