Zanimljivosti

ONA JE ZVANIČNO NAJMANJA ŽENA NA SVETU! Od treće godine nije porasla ni centimetar, a evo šta kaže O MUŽU I DECI (FOTO+VIDEO)

Od ranog detinjstva nije joj bilo dozvoljeno druženje sa drugom decom.

20.10.2023 12:07

ONA JE ZVANIČNO NAJMANJA ŽENA NA SVETU! Od treće godine nije porasla ni centimetar, a evo šta kaže O MUŽU I DECI (FOTO+VIDEO)
Printscreen/Youtube/TLC

Joti Amge, koja je proglašena zvanično za najmanju osobu na svetu, u trećoj godini života prestala je da raste. U kući joj je potrebna pomoć, jer mnoge stvari ne može da obavi sama, pa čak ni da dohvati kvaku ili da izađe sama iz kuće. Uprkos tome što je visoka svega 60 centimetara i što postoje mnoge prepreke koje je onemogućavaju da funkcioniše, Joti Amge je stekla diplomu i sada iz kuće vodi bukvalno uspešno medijsko carstvo, prenosi Dejlistar.

Ova 29-godišnjakinja iz Nagpura u indijskoj regiji Maharaštra veruje da će do kraja života ostati sama. Ona je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao zvanično najniža žena na svetu još 2011. godine, od kada drži taj rekord.

 

 

Iako nije mogla da živi od većine občnih poslova, ona je postala slavna ličnost, što joj je donelo velike prihode. Joti se pojavljivala u brojnim emisijama među kojima je najpoznatija "Big Bos", što je zapravo indijska verzija "Velikog brata". 

Ova devojka malenog stasa je aktivna i na društvenim mrežama. Kreira sadržaj na Instagramu, gde je prati 1,3 miliona korisnika. U jednom dokumentarcu pre izvesnog vremena je novinaru Ruhi Čenetu objasnila kako zbog krhkog tela ne može da trči, niti da skače, ali ni da miruje.

 

 

- Ne znam svoju pravu veličinu cipela, jer imam problem sa stopalima. Nosim posebne cipele - rekla je ona tom prilikom.

Njene cipele su napravljene tako da prime specijalnu plastičnu konzolu koja joj širi dovoljno stopala da može da hoda, jer bi u suprotnom bez takve pomoći pala. Joti je otkrila u dokumentarcu da nikada nije mislila da će se udati i da će imati muža i decu, ali da joj je svejedno zbog toga jer ni nema želju za tim.

Uprkos vidljivim fizičkim nedostacima, ovu devojku krasi osmeh i uživa da se šali. Na pitanje novinara da li ima novčanik i bankovni račun, ona je jednostavno rekla "ne", a onda je počela da se kikoće, te je dodala:

- Da, naravno da imam... To su moje lične stvari.

Joti je otkrila da je vegetarijanka i da nikada ne može da pojede porciju koju jedu odrasle osobe. Jedva pojede parče pice.

 

 

Otkriva kako je često budna noću i da ostaje budna čak do dva ujutro, a da spava i po 13 sati. Ipak, uvek je spremna za kameru i snimanja i kaže da nikada ne izlazi bez šminke.

Joti ne krije da voli pažnju koju joj donosi mali stas i kaže da je zovu u mnoge TV emisije širom sveta, te da uživa veliko poštovanje. Ljudi vole da se fotografišu sa njom gde god je sretnu, pa čak i u kupovini. To joj, kako kaže, često otežava odabir odeće, te se kući vrati praznih ruku. Zbog toga je odlučila da dizajnira svoju odeću. 

 

 

Kada sve sabere posao oko odeće, brige o profilima na društvenim mrežama kao i gostovanja u mnogim emsijama, Joti otkriva da kao najniža osoba na svetu ipak ima posao sa punim radnim vremenom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)