Zanimljivosti

POSLE OVOGA NEĆETE VIŠE SEDETI U GRADSKOM PREVOZU: Evo zbog čega su sedišta na koja mnogi jedva čekaju da se spuste svuda ovih boja (VIDEO)

Snimak iz autobusa zgrozio sve na društvenim mrežama.

17.10.2023 10:00

POSLE OVOGA NEĆETE VIŠE SEDETI U GRADSKOM PREVOZU: Evo zbog čega su sedišta na koja mnogi jedva čekaju da se spuste svuda ovih boja (VIDEO)
Shutterstock

U velikim gradovima gradski prevoz je žila kucavica bez koje ne bi mogao da funkcioniše. Mnogi svakodnevno koriste javni prevoz od odlaska na posao do povratka sa istog, deca idu u školu a tu su i penzineri koji se voze prevozom do lekara.

Iako se mnogima čini kako se gradski prevoz redovno čisti, sedišta peru i vozilo dezinfikuje, situacija na terenu je zapravo potpuno drugačija. Na snimak koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se šta zapravo kriju sedišta po autobusima. 

shutterstock.com

Živopisne šare na sedištu zapravo uspešno sakrivaju koliko su sedišta prljava

Čak i bezazlni detalji kao što su tamni materijali ili šare na sedištima tu su sa razlogom. Snimak koji je imao milionske preglede na Tiktoku zgrozio je ljude širom sveta nakon što su videli koliko su zapravo prljava sedišta u gradskom prevozu koja svakodnevno koristimo.

Na snimku se se vidi čovek koji je čekićem udarao o sedište a prašina i prljavština su neprestano izlazila iz tkanine.

- Ovo je razlog zbog čega su sedišta u tkanini divnim šarama živopisnih boja koje treba da sakriju koliko su zaravo prljava - piše u opisu ovog snimka.

Iako nije otkriveno u kom gradu se snimak nastao jasno je da je ista situacija u svim sredstvima javnog prevoza širom sveta. Usledili su brojni komentari. 

- Zašto se jednostavno ne koriste plastična sedišta?

- U mojoj zemlji se svakodnevno čiste, to je zakonski određeno.

- U busu sam, pomozite mi.

 

@plutosdestiny

Bus seats are made of a special fabric with unusual patterns because it helps them mask stains, wear and tear and look fresh without the need for much maintenance. The weird, mind-bending patterns are designed to make the seats appear clean and unworn, even though they conceal a lot of dirt within those wild patterns. [Credit - KubulMKM - YT] ♬ retire (final) - Alvedon

 

- Nikada više neću sesti u autobusu! I naravno, zaboraviću na ovo nakon dva minuta.

- Čoveče sećam se da sam zaspao na sedištu u busu sa glavom okrenutom prema dole kada sam bio klinac.

- Niste morali da testirate to je toliko očigledno.

Neki od korisnika su rekli kako su sedišta u njihovim zemljama izrađena od kože ili su jednostavno plastična, tako da se ovakvi propusti ne mogu videti. Jedan od komentara ostavio je i čistač gradskog prevoza koji je potvrdio da sedišta jesu generalno prljava u vozilima ali nisu toliko loša kao što je prikazano na snimku.

Posebna tkanina, sa neobičnim dezenima po mnogima pomaže da se maskiraju mrlje, habanje i da sedišta izgledaju jednostavno čisto i sveže bez mnogo održavanja.

Ako ste videli neobične dezene i šare na tkanini na sedišu gde ste upravo seli, to je obrazac dizajniran da sedišta izgledaju neistrošeno i čisto iako u sebi sakrivaju veliku prljavštinu. Zato razmislite dva puta pre nego što ponovo sednete u gradskom autobusu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)