Sex

OVO SU PITANJA O INTIMNIM ODNOSIMA, A ŽENE SE STIDE DA IH POSTAVE: Stručnjaci dali odgovore na sve nedoumice (FOTO)

I najiskusnije dame imaju određene dileme kod vođenja ljubavi.

17.03.2024 22:00

OVO SU PITANJA O INTIMNIM ODNOSIMA, A ŽENE SE STIDE DA IH POSTAVE: Stručnjaci dali odgovore na sve nedoumice (FOTO)
Shutterstock

Intimni odnosi su sastavni deo života i izvor zadovoljstva, ali često se sa njima povezuju i brojne nedoumice i pitanja. Iako se često smatra da su mnogi vešti u takvim situacijama, realnost je da dame često imaju nedoumice u vezi sa se*sualnim odnosima. 

Stručnjaci naglašavaju da su otvorena komunikacija, istraživanje sopstvenog tela i želja za zadovoljnjem partnera ključni faktori u prevazilaženju nedoumica i stvaranju zadovoljavajućeg se*sualnog života. Ovo su ipak i dalje neke neodimice koje muče mnoge žene, a neugodno im je da o tome pričaju, piše portal Vumens helt.

Shutterstock

Žene i dalje imaju veliki broj pitanja na temu odnosa

Da li je normalno da imam čestu želju za odnosima

Nekim ženama može biti teško da se suoče sa svojom pojačanom željom za se*som, ali stručnjaci objašnjavaju da je ovo sasvim normalna pojava, posebno tokom ovulacije. Priroda je tako regulisala ženski organizam sa ciljem potencijalne trudnoće, pa je važno da žene prihvate i razumeju ovu prirodnu pojavu.

Zašto ne mogu da doživim orgazam sa partnerom

Mnoge žene se suočavaju sa nedostatkom orgazma tokom se*sualnih odnosa, što može biti uzrokovano kako psihičkim, tako i fizičkim faktorima. Stručnjaci ističu važnost otvorenog razgovora o ovoj temi i istraživanja vlastitog tela zajedno sa partnerom. Takođe, preporučuju se obavezan prestanak glumljenja orgazma i umesto toga, podsticanje partnera na zajedničko istraživanje i pronalaženje rešenja.

Zvukovi vagine tokom odnosa

Još jedna česta nedoumica je povezana sa zvukovima koje vagina može proizvesti tokom samog se*sualnog odnosa. Stručnjaci objašnjavaju da je ovo potpuno normalna pojava, uzrokovana širenjem vagine i ulaskom vazduha tokom odnosa. Iako ovi zvukovi mogu biti neugodni, budući da zvuče poput gasova, stručnjaci ističu da nema razloga za zabrinutost i da niko na to tokom odnosa ne obraća pažnju.

shutterstock.com

Otvorena komunikacija sa partnerom je kluč svega

Da li sam dobra u oralnom se*su

Mnoge žene se pitaju da li su dovoljno dobre u pružanju oralnog se*sa svom partneru. Stručnjaci ističu da je ključno imati snažnu želju za pružanjem zadovoljstva partneru, uz praksu i komunikaciju sa partnerom o njegovim željama i potrebama.

Da li je analni se*s bezbedan

Analni se*s je tema koja često izaziva zabrinutost kod žena. Iako se najviše misli da je želja za ovom vrstom odnosa potekla od muškaraca, sve više žena takođe pokazuje interesovanje za ovu vrstu se*sualnog iskustva. Stručnjaci ističu da je u većini slučajeva analni se*s siguran, ali ističu važnost korišćenja lubrikanata i prezervativa, čak i u monogamnoj vezi. Takođe, dodaju da je važno da žena bude psihološki spremna za istraživanje ove vrste se*sualnosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)