Sex

EVO ZAŠTO ŽENE NE DOŽIVLJAVAJU VRHUNAC U KREVETU: Ovo je glavni problem, a nema veze sa muškarcima!

Cilj i jednog i drugog partnera je da budu zadovoljeni, međutim, lepši pol, često ostane uskraćen.

01.03.2024 21:41

EVO ZAŠTO ŽENE NE DOŽIVLJAVAJU VRHUNAC U KREVETU: Ovo je glavni problem, a nema veze sa muškarcima!
shutterstock.com

Vrhunac tokom intimnih odnosa je tema kojom se stručnjaci bave decenijama. I dok neke dame doživljavaju vrhunac skoro svaki put, druge često ostanu nezadovoljne i nezadovoljene. Istraživači su otkrili kako samo 25 odsto žena koje imaju redovne se*sualne odnose dožive orgazam. Otkriveni su i razlozi zbog čega se to dešava, a jedan od njih je u preteranoj analizi.

Istraživanje je obuhvatilo oko 7.000 žena i 1.000 muškaraca u 2018. gdini  i vodio ga je finski sociolog i seksolog Osmo Kontula. Istraživač je otkrio da žene često ne doživljavaju vrhunac jer su za vreme intimnih odnosa preopterećene i ne mogu se u potpunosti opustiti.

shutterstock.com

Preterano razmišljanje žene često koči da se prepuste seksualnom užitku, pokazuju istraživanja

Međutim, to nije bio jedini razlog. Kao neke od važnih faktora koji su uticali na odsustvo orgazma kod žena navedeno je nisko samopouzdanje, posledice korišćenja lekova, nedovoljna kompatibilnost sa partnerom kao i nedovoljna stimulacija klitorisa.

Sa druge strane, terapeutkinja za parove Vanesa Marin je rekla za Insajder šta bi trebalo uraditi u takvoj situaciji. Ona je poručila ženama da se usredsrede na disanje, ali i meditaciju koja može dosta pomoći. Pored toga navela je da bi u tome pomogli i joga, istezanje pa i zamišljanje. Marinova je istakla da samo pet minuta bez tehnologije kojoj smo svi zavisni je dovoljno da bi se rasteretili preteranih misli.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)