Sex

STRUČNJACI OTKRILI: Ako vam je veza zapala u kolotečinu, potrebno je da uradite samo jednu stvar!

Tajna rasplamsavanja nove vatre leži u jednostavnoj aktivnosti.

14.02.2024 22:00

STRUČNJACI OTKRILI: Ako vam je veza zapala u kolotečinu, potrebno je da uradite samo jednu stvar!
Shutterstock

Odlazak na odmor sa partnerom može uneti novu strast u vašu vezu. Istraživanje sprovedeno u Americi pokazalo je da parovi koji su nedavno putovali zajedno verovatno još uživaju u boljem intimnom životu i  nakon povratka kući.

Shutterstock

Putovanja pozitivno utiču na rasplamsavanje strasti

Odmorni partneri - strastveni partneri

Studija je pokazala da parovi koji putuju zajedno jednom ili dvaput godišnje imaju više strasti, fizičke intimnosti, se*sualnog zadovoljstva i generalnog zadovoljstva u vezi. 

- Odmor sa partnerom može poboljšati vaš ljubavni život čak i pošto odmor prođe. Naše istraživanje je pokazalo da ovo važi bez obzira na to koliko je par dugo u vezi. Dakle, bez obzira na to da li ste zajedno godinu dana ili 30 godina, putovanje i isprobavanje novih stvari su dobri načini da održite intimnost i strast - istakao je prof. dr Džon Kofi sa Univerziteta u Arizoni, a o tome je pisao i San.

Shutterstock

Strast ne prestaje ni posle dolaska kući sa odmora

Veza između odmora i intimnog života

Studija objavljena u časopisu "Elsevajer" ispitala je uticaj odlaska na odmor i aktivnosti koje parovi tamo imaju, a koja utiče na kvalitet njihove veze. Istraživači su ispitivali 442 odrasle osobe o njihovim iskustvima tokom putovanja i kako su ta iskustva uticala na njihov se*sualni život tokom odmora i nakon njega. Rezultati su pokazali da su parovi koji su imali nova, zajednička iskustva tokom putovanja imali i veći nivo se*sualne intimnosti i nakon povratka kući.

pexels.com

Planinarenje može biti idealno rešenje

Ne morate biti avanturisti

Dr Kofi ističe da ova iskustva ne moraju biti izuzetno avanturistička ako ekstremne aktivnosti nisu ono što vam se dopada. Čak i jednostavne aktivnosti poput izazovne planinske šetnje ili isprobavanja lokalne kuhinje zajedno mogu da utiču na veću strast posle dolaska sa odmora.

Ovo istraživanje pruža novi uvid u vezu između putovanja i se*sualnog zadovoljstva, ističući važnost zajedničkih iskustava i proširujućih aktivnosti za održavanje strasti i intimnosti u dugim ljubavnim vezama. Ako želite da osvežite svoju vezu i unesete novu strast, možda je vreme za planiranje sledećeg odmora sa voljenom osobom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)