Sex

OVAKO ĆETE SIGURNO DOĆI DO NAJBOLJEG VRHUNCA U ŽIVOTU: Terapeutkinja otkrila ono što bi svaki par trebalo da praktikuje

Seksualna ekspertkinja iz ličnog primera i brojnih studija došla je do zaključaka uz koje će, kako navodi, dobar intimni odnos biti zagarantovan.

29.12.2022 22:01

OVAKO ĆETE SIGURNO DOĆI DO NAJBOLJEG VRHUNCA U ŽIVOTU: Terapeutkinja otkrila ono što bi svaki par trebalo da praktikuje
shutterstock.com

Muškarci lakše od žena postižu vrhunac i gotovo da se ne može desiti da on u njihovom slučaju izostane tokom odnosa, što je kod žena potpuno drugačije. S druge strane, prisutno je i razmišljanje da ma koliko seks bio dobar i on vremenom može da dosadi. Terapeuti objašnjavanju da se to može objasniti na primeru ručka - koliko god da ga obožavate, ukoliko svakodnevno jedete identičan obrok, vremenom će vam dosaditi. Iz tog razloga se mnogi seksualni ekseprti bave pitanjima kako da poboljšaju ljubavne odnose u krevetu, kao i na koji način da se dođe do što češćih orgazama

Luis Van Der je seksualna ekspertkinja koja je najbolji seks, kako je otkrila, iskusila nešto pre svog 50. rođendana. Najbolje seksualne igrarije, ta dama je doživela tek u nešto kasnijim godinama, pa je baš zato odlučila da pomogne mnogima koji veruju da to nije moguće.

Seks neće uvek biti fantastičan i važno je da parovi imaju realna očekivanja, posebno kada uživaju u eksplozivnom i redovnom seksu na početku veze. Gotovo svi parovi, bez obzira na to koliko vole seks i imaju odličnu tehniku, na kraju će se "opustiti". To je sasvim prirodno i nije loše. Seksualnost se menja u dugoj vezi i očigledno se učestalost intenziteta seksa i orgazma može smanjiti. Intenzitet orgazma je povezan sa kvalitetom seksa koji je usledio. Što je bolji seks, to je bolji orgazam, a često i duži. Orgazam često može biti intenzivniji ako se nekoliko dana uzdržavate od seksa - objasnila je Van Derova.

Shutterstock

Važno je da vam sa partnerom bude lepo u krevetu 

Orgazmi su veliki deo seksualnog zadovoljstva. Ali previše fokusiranja na njih može vas zapravo sprečiti da postignete redovne orgazme.

- Umesto toga, fokusirajte se na svoje lično zadovoljstvo i ono što vam trenutno odgovara. To se zove intima, emocija. Važno je i zbližavanje vas i vašeg partnera kroz aktivnosti poput senzualne masaže ili zajedničke masturbacije - smatra Luis.

Ona navodi i načine na koje možete pojačati orgazam.

1. Odlaganje zadovoljstva

Luis smatra da je najbolji način da seks bude garantovano dobar upravo kada na svega pola minuta pre samog vrhunca prekinete odnos i stimulaciju. Takva pauza je odlična, zato što će po nastavljenom odnosu orgazam biti mnogo intenzivniji i jači, a često i duži. Ekspertkinja smatra da je dobra i uporna vežba i masturbacija, što je i najbolje rešenje problema ukoliko žena ne može da doživi orgazam tokom svakog odnosa.

Foto: Shutterstock

Uvedite pauzu tokom odnosa radi kasnijeg zadovoljstva

2. Kontrola partrenrovog orgazma

Muškarci obično dožive vrhunac mnogo pre žena. U tom slučaju neophodno je da se partnerka zadovolji, bilo u tom periodu ili da muškarac odloži zadovoljstvo. Luis smatra da su pauze u samom seksualnom činu idealne kao nešto što će produžiti sam seksualni odnos. Prema njenim rečima, kada vidite da je vaš partner na ivici da doživi orgazam, napravite svesno pauzu usred odnosa. To je nešto kao situacija u kojoj se prosto "zaledite", time ćete dobiti na vremenu i produžiti odnos, pa ćete oboje imati vreme za vrhunac.

3. Ubacite novine

Ma koliko seks bio neverovatan, jednog dana će vam preći u rutinu i u nešto što se dešava tek reda radi. Ukoliko ste praktikovali seks noću, prebacite ga na jutranje sate, ukoliko je bio predviđen za spavaću sobu,  pređite u dnevnu, a idealno je i da odete i na neko putovanje gde ćete se setiti početnih strasti i, što je još bitnije, gde vas niko neće ometati. Osvežite svoj garderober novim seksi vešom, a ne libite se da isprobate novine po pitanju seksa. Najčešće to uključuje kupovinu nekih seksualnih igračaka, koje ćete izabrati zajedno sa partnerom.

shutterstock.com

Začinite vaš ljubavni odnos

4. Koristite lubrikant

Ma koliko mislili da je vaš ljubavni život sjajan, savet je da koristite lubrikant. On nije rezervisan samo za one koji imaju proble sa vlažnošću ili za starije partnere. Danas u ponudi imate širok spektar lubrikanata, pa tako izaberite onaj koji vam po sastavu i mirisu najviše odgovara. S druge strane, uz njih ćete izbeći i bol pri trenju koji bi mogao da se javi pri dužem trajanju seksa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)