Roditeljstvo

VASPITAČICA UPOZORILA RODITELJE: "Ovih pet stvari nas najviše frustriraju, a nisu dobre ni za decu!" (VIDEO)

Donositi igračke od kuće nije dobra ideja, jer to redovno izaziva svađu među mališanima.

17.02.2024 14:15

VASPITAČICA UPOZORILA RODITELJE: "Ovih pet stvari nas najviše frustriraju, a nisu dobre ni za decu!" (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@kitkat200030

Posao vaspitačice u vrtiću je, kako smatraju mnogi, jedan od najlepših na svetu. Svakodnevan rad sa decom može biti vrlo insprativan, ali je u isto vreme i naporan. Kako je na TikToku ispričala vaspitačica Ket, ona se svakodnevno sreće s brojnim problemima u radu sa decom. Ali, otkrila je, mnogo više neprilika ima sa roditeljima nego sa mališanima. Ona je navela pet stvari koje je posebno smetaju u svakodnevnom radu sa decom, piše britanski San.

shutterstock.com

Kad roditelji spakuju deci pirinač za ručak to je noćna mora za vaspitačice

 

1. Pirinač

Prema rečima Ket, mnogi roditelji svojoj deci za ručak spakuju pirinač. Iako je u pitanju hranljiva i zdrava namirnica, ona ne voli kad mališani to jedu, jer nehotice prospu pirinač po podu koji je težak za čišćenje. Na njenu konstataciju da je "pirinač noćna mora za vaspitačice", oglasili su se pratioci na društvenim mrežama i ponudli joj rešenje ovog problema. Kako su napisali, dovoljno je posuti malo peska ili brašna preko pirinča na podu i lakše će se očistiti.   

2. Obuća

U poslednje vreme vrlo su popularne papuče i sandale od silikona. Kako je objasnila Ket, ova vrsta obuće je vrlo nepraktična za decu; teško se obuva i pravi žuljeve mališanima, pa je Ket apelovala na roditelje da ne kupuju ovu vrstu obuće za mališane.

Foto: Shutterstock

Doneti igračke od kuće nije dobra ideja, jer gotovo uvek dovede do svađe među mališanima

 

3. Garderoba

Kako je rekla Ket, posebno je frustrira garderoba u kojoj joj deca dolaze u vrtić. Iz nekog razloga roditelji male dece koja nose pelene gotovo redovno svojim mališanima oblače pantalone na tregere, što je vrlo nepraktično, posebno kad detetu treba promeniti pelenu.

4. Duboke patike

Ket ne preporučuje ni duboke patike za malu decu. Prema njenim rečima, one su vrlo teške za obuvanje. 
- Zamislite desetak nervoznih mališana koji žele da idu u dvorište da se igraju, a vi se mučite po 10 minuta da detetu obujete patike - rekla je ona. 

5. Kape, šalovi, rukavice i igračke

Tokom zime svako dete sa sobom nosi kapu, šal i rukavice. Problem nastaje kad nisu propisno obeleženi, pa ona ne zna koja kapa, šal ili rukavice pripadaju kojem detetu. Prema njenim rečima, nije dobra ideja ni donositi igračke od kuće, jer to gotovo redovno izazove svađu među mališanima.  

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)