Roditeljstvo

FOTOGRAFISALA SAM ĆERKU MISLEĆI DA SE IGRA: Skamenila sam se od straha kada mi je rekla šta u stvari radi, a onda su potekle suze! (FOTO)

Stejsi Fili je majka trogodišnje devojčice koja je igrom slučaja na društvenim mrežama postala influenserka s izuzetno snažnom porukom.

19.04.2023 11:10

FOTOGRAFISALA SAM ĆERKU MISLEĆI DA SE IGRA: Skamenila sam se od straha kada mi je rekla šta u stvari radi, a onda su potekle suze! (FOTO)
Facebook-Stacey Wehrman Feeley

Majke neretko pokušavaju da "uhvate" fotoaparatom ili telefonom trenutke nestašluka, plesa ili nekih novih talenata svojih mališana, a takva je i Amerikanka Stejsi Fili koja je uslikala svoju ćerku za koju je mislila da pleše. Naime, njena devojčica od 3 godine je u tom trenutku bila u toaletu i popela se na WC-šolju, pa je izgledalo kao da pokušava da igra. Mami Stejsi se to u trenutku činilo krajnje simpatično pa ju je uslikala mobilnim telefonom i htela da pošalje suprugu. Devojčica je izgledala nevino i simpatično u žutoj haljinici sa plavo-roze porubom, koja je u gornjem delu imala top i plave bretele. Mama se tog jutra pobrinula i da njena ćerka dugu plavu kosu podigne u neobaveznu punđu.

Devojčica se popela na šolju i rukama se pridržavala za zid, a onda je objasnila mami i šta radi. Žena je bila zapanjena, oči su joj se u trenu napunile suzama, a u startu je odustala od slanja "slatke" fotografije njene mezimice suprugu i familiji.

- Uslikala sam fotografiju jer sam u početku mislila da je zabavna, ali slomila sam se u trenutku kada mi je ćerka objasnila šta radi. Ono što je radila je vežba za napad! Tačnije uputstva šta deca u vrtuću treba da rade ako se zadese u toaletu u trenutku masovnog napada na decu. Sva nevinost moje trogodišnjakinje je u tom trenutku nestala, njeno detinjstvo je nestalo - napisala je očajna majka uz fotografiju koju je podelila na društvenim mrežama kao upozorenje.

Naime, budući da se s vremena na vreme u Americi dešavaju masakri i to, nažalost, sve češće u školama i vrtićima, vaspitači su sproveli obuku i kod dece najnižih uzrasta. Poznato je, inače, da u mnogim državama SAD oružje može da se kupi bez ikakve dozvole i provere, što je još jedan od razloga njegovog masovnog korišćenja. Deca se u vrtićima tako uče da se u slučaju terorističkog ili bilo kog drugog napada, ukoliko se nađu u toaletu, sakriju. Rečeno im je da budu tihi i da se obavezno popnu na WC-šolju kako im se stopala ne bi videla i kako bi potencijalni napadač pomislio da u kabini nema nikoga.

- Političari, pogledajte ovo. Ovo je vaše dete, ovo su vaša deca, vaši unuci, vaši praunuci i buduće generacije. Živeće i odrastati u svetu oblikovanom vašim odlukama. Imaju jedva 3 godine i kriju se u toaletu dok stoje na WC šoljama! Šta je ovoj deci teže, da dugo ćute i budu mirni ili da održavaju ravnotežu kako bi se sakrili i tako da se ne otkriju potencijalnom ubici. Niko ne kaže da će kontrola oružja eliminisati 100 odsto kriminala. Međutim, možda, samo možda, kontrola oružja će sprečiti jedan do 2 odsto ili čak 50 odsto nesreća. Ne znamo ako ne pokušamo - zavapila je Stejsi u opisu fotografije.

Ta žena se, inače, zalaže za kontrolu oružja, razvoj sigurnijeg naoružanja i za sigurna tehnološka istraživanja.

Lavina komentara je usledila na njenu objavu.

- Pod hitno zabraniti slobodnu prodaju oružja i u Americi i bilo gde na svetu gde se to još prodaje -

- Jadna naša deca -

- Suze mi teku dok gledam devojčicu kako vredno vežba ovo -

- Detinjstvo odavno ne postoji -

- Ovo mi je slomilo srce načisto -

- Nevina deca nisu spremna za ovaj surov svet - glasile su samo neke od reakcija. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Lala

19.04.2023 08:16

meni je zapravo lepo što mala deca pokazuju svest i ozbiljnost...a šta bi mačko rekla za odrastanje u srbiji tokom devetesetih?