Roditeljstvo

ŠOK IZ KINESKIH VRTIĆA! Šta vi mislite o ovoj vaspitnoj metodi učenja mališana da ništa ne uzimaju od stranaca? (VIDEO)

Da li je po sredi naučni eksperiment ili vaspitna metoda, teško je reći, međutim, snimak iz jednog kineskog vrtića podelio je svet.

08.10.2022 16:01

ŠOK IZ KINESKIH VRTIĆA! Šta vi mislite o ovoj vaspitnoj metodi učenja mališana da ništa ne uzimaju od stranaca? (VIDEO)
Printscreen/TikTok/iqtipsy

Boravak u vrtiću za decu je novo i posebno iskustvo, međutim, kada se naviknu na dnevne rutine odlično se nose sa svojim novim obavezama i u obdaništu se lakše pripremaju za predstojeće obaveze koje ih očekuju u školi. Iako su navikli na ustaljeni red i hijerarhiju, nekada se i u vrtićima dešavaju nepredviđene okolnosti. To se dogodilo i u jednom kineskom vrtiću kada su vaspitači došli na ideju da na jedan kreativan način nauče mališane kako da nikada ništa ne uzimaju od stranac. Mališani su, s druge strane, mislili da je u pitanju još jedan regularan dan.

Dok su oni mirno sedeli i čekali svoju vaspitačicu, nisu imali predstavu da će u njihovu učionicu ušetati maskirana nepoznata osoba. I dok u pokušavali da odgonetnu ko se krije iza misterioznog "čike", on je ušao među njih i jednom dečaku ponudio igračku. Kada je mališan to uzeo iz njegovih ruku, on ga je zgrabio i odneo u nepoznatom pravcu iako je on počeo da plače. Ostala deca su počela da se okreću oko sebe i dajecaju, shvativši da su u opasnosti. Nepoznata osoba se ubrzo ponovo vratila i pokušala isto. Iako je delovalo da se neka deca dvoume i da bi rado prihvatila poklon, ona su držala prekrštene ruke i kategorički odbijala slatkiš ili igračku.

"Nepoznatoj" osobi više nije uspelo da "otme" nijedno dete jer su svi shvatili poruku - od stranaca ne treba uzimati ništa. Stranac je uprkos tome besomučno pokušavao da se dodvori deci i pridobije neko od njih, međutim, mališani su se distncirali i pokazivali nezainteresovanost. Neki su čak pritekli u pomoć svojim drugarima za koje su mislili da će "pokleknuti", pa su umesto njih odbili poklon.

@iqtipsy #duet with @user4681551611595 This can terrify your kids but may help them one day #safekids #learning #educating #iqtipsy ♬ Review Phim - Paris Remix - Tài Muzik & TC Rmx

- Trauma iz detinjstva 101, ali efektna za preživljavanje -

- Ovo zapravo pomaže deci da shvate da ne treba ništa uzimati od stranaca? -

- Odličan način da shvate opasnost od stranaca. Treba to da znaju od malih nogu - bili su neki od komentara.

Iako se većina složila kako je po sredi odličan način da se deca nauče nekim važnim životnim lekcijama, drugi su zaključili kako je u pitanju "loš trening". Uprkos tome što je efikasna vaspitna metoda, mnogi smatraju da je to za njihov uzrast ipak ozbiljno traumatično iskustvo.

Bez obzira na to što se poklonu teško može odoleti, nekada je bolje ostati suzdržan, a to je najbolje pokazao ovaj eksperiment

BONUS VIDEO:

Komentari (0)