Roditeljstvo

TRANSRODNI PROFESOR UZNEMIRIO I DECU I RODITELJE! Policajci čuvaju školu, a najnovija odluka obrazovne ustanove mnoge je zaprepastila! (FOTO, VIDEO)

Slučaj Kajla Lemija iz Kanade obišao je čitav svet, a evo o čemu je zapravo reč.

23.09.2022 19:05

TRANSRODNI PROFESOR UZNEMIRIO I DECU I RODITELJE! Policajci čuvaju školu, a najnovija odluka obrazovne ustanove mnoge je zaprepastila! (FOTO, VIDEO)
twitter print screen

Kontrovezni slučaj koji trese jednu školu u Kanadi ubrzo je postao viralna vest o kojoj bruje mediji i društvene mreže širom sveta. Reč je o slučaju veoma netipičnog profesora jedne obrazovne ustanove u gradu Ontariju. 

Naime, u javnost je isplivala fotografija transrodnog profesora Kajla Lemija koji predaje u školi, a koja je mnoge zaprepastila i naterala ih da se zapitaju šta se dešava sa svetom. Treba istaći da u doba seksualne revolucije to ne bi bilo ništa neobično da Lemi nema grudi gigantske veličine koje su i te kako vidljive ispod garderobe i deluju i pomalo zastrašujuće. 

Uprkos žestokoj reakciji javnosti, a posebno roditelja učenika koji pohađaju školu, dodavši da njihova deca ne žele da idu nastavu zbog profesora neprimerenog izgleda, odbor te obrazovne ustanove je odlučio da stane na stranu svog zaposlenog. Kako poručuju iz škole, izgled nastavnika nije i neće biti predmet dalje javne rasprave, već je to deo kadrovske politike u koju niko ne sme da se meša.

- Zakon o ljudskim pravima Ontarija priznaje prava učenika, osoblja, roditelja, staratelja i članova zajednice  na jednak tretman, bez diskriminacije na osnovu rodnog identiteta i rodnog izražavanja. Rodni identitet i način izražavanja su Zakonom zaštiteća prava u koje niko ne sme da dira - navodi se u saoptšenju odbora. 

U međuvremenu, pojavile su se informacije da ipak ne osuđuju svi izgled profesora, te da postoje i učenici i roditelji koji ga podržavaju: " Ne smeta mi profesor Lemi", " Znam da se neki od mojih prijatelja plaše i zgražavaju profesorovog izgleda, ali smatram da svako treba da se izrazi onako kako želi", "Mislim da ne treba da nas zanima kako ko izgleda ili se oblači", samo su neki od komentara.

U većini slučajeva, kod onih koji osuđuju kontroverznog nastavnika ne dovodi se u pitanje njegova transrodnost, već neprikladno odevanje za jednu ustanovu koja se bavi obrazivanjem dece, posebno tinejdžera. Kako kažu roditelji, isto bi mišljenje imali i da je u pitanju profesorka koja na posao dolazi bez donjeg veša i sa dubokim dekolteom, piše Dejli Mejl. 

Iako je podignuta prava bura i očekivale su se velike demonstracije ispred škole, do toga nije došlo nakon odluke odbora. Ipak, kako su kamere zabeležile, ispred kapija škole nalaze se brojni policajci koji je obezbeđuju. Na protestu se, međutim, pojavio tek jedan čovek koji je rekao da je bivši učenik škole i ponosno je mahao zastavom Kanade. 

Inače, profesor Lemi koji je pre godinu dana ušao u proces promene pola iz muškarca u ženu, nedavno je postap viralan na društvenim mrežama nakon  što su učenici počeli da objavljuju njegove snimke. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)