Brak i veze

GLUPLJE PONAŠANJE JE PRIVLAČNIJE JAČEM POLU! Šokante tvrdnje, žene, da li biste ovo radile zbog osvajanja muškarca?

Najnovija studija dala je neverovatne rezultate kada su u pitanju muško-ženski odnosi i muško osvajanje partnerki.

21.09.2022 22:00

GLUPLJE PONAŠANJE JE PRIVLAČNIJE JAČEM POLU! Šokante tvrdnje, žene, da li biste ovo radile zbog osvajanja muškarca?
shutterstock.com

Iako ste mislili da je kliše da žene koje samo trepću okicama ili se prave nemoćne ili nesposobne u nekim situacijama, lakše osvajaju muškarce, izgleda da je to ipak istina. Ako je verovati najnovijim istraživanjima, pripadnike jačeg pola privlače žene koje se ponašaju "glupo", jer su oni "programirani" da prepoznaju takva ponašanja kako bi ih lakše iskoristili u svoju korist i osvojili partnerku.  

Možda će ovo muškarce razočarati, ali istraživači su konstatovali da su se oni samo malo promenili od doba naših najranijih predaka, kada je bila najvažnija reprodukcija i širenje gena. Ispitanicima sa kojima su razgovarali naučnici, data je lista od 88 faktora zbog kojih je žene lakše iskoristiti, poput pospanog pogleda, ujedanja za usne i slično.

Učesnicima u istraživanju su kasnije date fotografije kako bi ocenili koje su im žene privlačne. Psihičke ranjivosti poput nezrelog ponašanja i niže inteligencije rezultirali su boljim ocenama od onih fizičkih, gde recimo nizak rast muškarci nisu ocenili privlačnim. 

Žene koje su izgledale "gluplje" ili manje inteligentno u odnosu na druge dobijale su veće ocene kod muškaraca . A dok su one koje su delovale pametnije na fotografijama nisu prošle dovoljno zapaženo. 

Ipak, kada je moguć razvitak duže veze, muškarci su ipak pokazali inteligenciju i odbacili mogućnost vezivanja na duže staze sa "glupim" ženama. 

U istraživanju se zaključuje da se trenutna ranjivost žene povezuje sa psihološkim mehanizmom za seksualno iskorišćavanje kod muškaraca i to je samo privremeno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)