Brak i veze

I DALJE VERUJU U TO: Mitovi o ženama za koje muškarci misle da su tačni

Da li sve žene žele najbolje ljubavnike i dobar auto ili je to samo u glavama muškaraca? Evo u koje sve mitove o ženama jači pol veruje.

07.09.2022 16:00

I DALJE VERUJU U TO: Mitovi o ženama za koje muškarci misle da su tačni
pexels.com

"Žene su sa Venere, a muškarci sa Marsa" i izgleda da je ta fraza tačna. Ne samo što drugačije razmišljaju i percipiraju stvari što nauka i dokazuje, postoje uverenja među muškarcima vezano za žene kojih se još nisu otarasili. Iako je praksa više puta to demantovala te žene pokušale da razuvere muškarce da nije istina kako ne vole dobre momke ili štrebere, neke obrazce je jači pol usvojio i i uvek se hvata za to, čak i u nekoj svađi. Da kažemo još jednom, vaspitanje i dobri maniri nikada nisu izašli iz mode. Evo u šta sve veruju muškarci, a nije tačno.

"Žene ne vole štrebere"

Možda je ovo odbrambeni mehanizam za neambiciozne muškarce, ali je činjenica da žene nemaju ništa protiv povučenijih ili načitanih tipova. Iako u startu izgleda kao da će priliku dati nekom dominantnm muškarcu koji izgleda poput nekog vođe ili se izdvaja iz gomile svojim izgledom, na kraju svaka žena voli da kvalitetno razgovara sa njim i radije će dati prednost mozgu nego mišićima.

 

 

"Kavaljeri nisu interesantni"

Ovo je najveći mit i najbesmisleniji zaključak kojeg se drže muškarci želeći tako da opravdaju možda svoju lenjost i manjak inicijative, te im smeta svaki vid galantnog ponašanja drugih muškaraca. U drugom slučaju je da su muškarci nailazili na žene koje su feministički nastrojene pa ne dopuštaju takve gestove poput plaćanja pića i slično. Ipak većina žena će uvek pozdraviti lepo ponašanje i poštovanje koje im ukazuju muškarci, iako su današnje dame samostalne. 

"Zanima ih kakav auto nosite"

Kroz automobil mnoge žene mogu da ocene karakter muškarca. Problem je kada njime on želi da prikrije neke nedostatke i da je to jedino što on može da ponudi. Svako voli da vidi nešto lepo, pa bio to i automobil, ali ne znači da ćete biti vredniji od drugih ako vozite lepši ili skuplji automobil. Postoje naravo i žene koje ne pružaju priliku muškarcima i gledaju na budućeg partnera kroz materijalističku prizmu, ali je daleko više onih koji ne misle da se oko toga vrti svet.

 

 

"Veza je nešto što sve žene hoće"

Većina muškaraca se plaši vezivanja, barem ako je verovati onome u praksi i sam pomisao na brak ili da nekoga ožene kod njih stvara frku. Sve žene imaju različita očekivanja od određenog odnosa, neko želi vezu, neko zabavu i nezahvalno je uopšteno govoriti o tome. Dame žele muškarca u čijem će im društvu biti lepo i ne opterećuju se previše takvim mozgalicama kao muškaci. Međutim, ako dama jasno da do znanja da želi da zna kuda vodi odnos sa muškarcem, to je potpuno legitimno.

 

 

"Sve bi želele manekena"

Nijedna žena neće ostati ravnodušna nad nekim zgodnim tipom koji se pojavio u njenom vidokrugu, ali to ne znači da i njen muškarac mora da bude isklesan i da ima mišiće i pločice na stomaku. U najboljem slučaju je to idealno ako se uklapa sa njegovim mentalnim sklopom koji joj odgovara, ali, budući da stvari tako ne stoje u realnosti, ženama su bitniji maniri i lepo ponašanje kojima joj partner dokazuje da je ona u njegovom fokusu. Dakle, ne žele sve manekena. Lep, lep....i samo lep.

 

 

"Žele najboljeg ljubavika na svetu"

Svi vole da imaju "spretnog" partnera u krevetu, ali dok to ne ide do granica nemogućeg ili čak smešnog. Muškarci su uvereni da su žene toliko opterećene time koliko je neko dobar u krevetu (iako generalno nijedna ne poriče to), da pokušavaju da izvode neke pokrete pa tako ispadnu suprotno, potpuno neprivlačni ženama. Žene vole spontanost i da muškarac prati ono što žena voli, jer će je tako najbolje upoznati i zajedno uživati.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)