Roditeljstvo

MOJA DECA NE NOSE CIPELE, NE VOZE SE U KOLICIMA I NE IDU U VRTIĆ! Vaspitne metode jedne majke blizanaca podigle su svetsku javnost na noge! (VIDEO)

Kontroverzne vaspitne metode jedne mame izazvale su veliku buru u javnosti, a evo koliko daleko je ona otišla kada je u pitanju podizanje njenih mališana.

15.09.2022 19:01

MOJA DECA NE NOSE CIPELE, NE VOZE SE U KOLICIMA I NE IDU U VRTIĆ! Vaspitne metode jedne majke blizanaca podigle su svetsku javnost na noge! (VIDEO)
shutterstock.com

Roditeljstvo je podjednako lepo i podjednako veoma izazovno životno iskustvo. Bilo da ste već roditelj ili planirate da zasnujete porodicu, jedna tema se uvek nameće - "kako pravilno vaspitavati decu".

Dok ste u tim nedoumicama, uvek će se javiti roditelji, bake, deke i prijatelji koji će vam davati bezbroj saveta i objašnjavati da su njihove metode jedine ispravne. Ipak, najbolje je da sami pronađete svoj sistem vaspitanja dece.

Neki roditelji odabraće drugarski pristup svojim mališanima, drugi će se truditi da budu strogi i postave autoritet. Nema tačnog odgovora koji je od ta dva pristupa bolji. Ipak, postoje roditelji koji će odstupati od oba. Obično su oni ti koji izazovu pravu buru komentara okoline, ali i šire javnosti. Tako je nedavno jedna mama, koja se na TikToku pojavljuje s korisničkim imenom @captain_tuk, otkrila svoja neobična pravila vaspitanja dvogodišnjih blizanaca. Malo je reći da je sa svakim novim obelodanjenim pravilom sve više šokirala javnost. 

shutterstock.com

Deca uživaju družeći se u parku na vrteški 

Prvo pravilo je, kako kaže, da svoju decu, iako žive na obali mora, ne uči da plivaju. 

- Struje su ovde jake tako da, sada dok su još mali, ne bi trebalo ni da požele da uđu u vodu jer je veoma opasno - rekla je ova mama u videu.

Ovo pravilo nekim roditeljima bilo je i razumljivo, posebno jer svi znaju koliko je snažan osećaj da svoju decu zaštitimo od svih potencijalnih opasnosti. S druge strane, neki su imali stav da ne može decu držati pod staklenim zvonom i da do eventualnih problema može doći u periodu kada deca stasaju i kada sama požele da istraže okolinu. 

Dalje otkrivajući svoje vaspitne metode, ta mama je istakla da mališane nikada nije vozila u dečjim kolicima jer njih koristi za prevoz stvari pri kupovini u marketu. Sledeće, još kontroveznije pravilo, bilo je to da svoje blizance nikad nije vodila u vrtić, već ih ona i suprug vode sa njima na posao. Ukoliko im šefovi zbog toga prave problem, oni taj dan ne odu da rade ili menjaju radno mesto. 

Ovo nije kraj, sada već, suludim pravilima. Kako dalje objašnjava neobična majka, njena deca ne nose ni cipele, osim ako nije prehladno

- Cipele nisu dobre za nas, baš kao ni hodanje po ravnim površinama i neće pomoći u izgradnji jakih mišića i zglobova - naglasila je žena čiji su stavovi izazvali salve komentara.

Naime, video te mame s TikToka preplavljen je reakcijama drugih roditelja koji su šokirani drastičnim metodama. Neki su išli toliko daleko da su zahevali reakciju nadležnih službi koje bi ispitale njene roditeljske sposobnosti i razmotrili oduzimanje dece.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)