Roditeljstvo

U ŠKOLI SU TRAŽILI 50 EVRA ZA POKLON UČITELJICI: "To je puno novca od svakog deteta", besno je poručila majka i izazvala lavinu komentara

Da li je ovo trend i kod vas?

04.02.2024 21:35

U ŠKOLI SU TRAŽILI 50 EVRA ZA POKLON UČITELJICI:  "To je puno novca od svakog deteta", besno je poručila majka i izazvala lavinu komentara
shutterstock.com

Jedna majka u Australiji izazvala je žestoku raspravu odbijajući da učestvuje u grupnom poklonu za učiteljicu svog deteta. Ostali roditelji su planirali da zajedno kupe vikend putovanje vredno oko 460 eura za učiteljicu i njenog partnera, uključujući posetu spa centru, vinskom podrumu i raskošnu večeru. Očekivalo se da svaki roditelj doprinese sa po 45 evra za poklon.


Međutim, majka je izrazila nevericu u trend takvih raskošnih poklona u školama, tvrdeći da je 45 evra značajna suma novca za poklon. Bez obzira na kritike drugih roditelja, ona je stala iza svoje odluke i osećala se poniženo svaki put kada bi došla po svog šestogodišnjeg sina iz škole.

- Ne mogu da verujem da su ovo trendovi u školama. Pedeset evra za poklon učiteljici od svakog od nas je zaista puno novca -  primetila je, ističući svoj suprotan stav u odnosu na većinu roditelja koji su smatrali da je poklon prikladan.

shutterstock

Majka kaže da je osećala stid svaki put u školi zbog poklona

Nauk u skromnosti

Kako bi postavila primer svom sinu, odlučna majka je odvela sina u kupovinu, gde je lično izabrao, ukrasio i upakovao poklon za svoju učiteljicu. Njena namera bila je da mu pokaže vrednost skromnog davanja poklona, ističući važnost promišljenih gestova iznad skupih znakova pažnje.

Javno mišljenje i društveni pritisak

Kontroverza je pokrenula raspravu o društvenim pritiscima i očekivanjima postavljenim na roditelje, pri čemu neki dovode u pitanje da li su raskošni pokloni motivisani željom da se pokažu kao superiorni staratelji ili strahom od osude drugih. Majčin neumoljiv stav je osvetlio različite perspektive oko davanja poklona u obrazovnim okruženjima.

Dok rasprava traje, ostaje da se vidi kako će ovaj incident uticati na buduće prakse davanja poklona među roditeljima i širom zajednicom.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)