Roditeljstvo

DEJANINA PRVA NOVA GODINA SA ĆERKICOM LAROM: " Dobila sam neopisiv osećaj sreće, ali nije uvek lako"

Uprkos mnogobrojnim obavezama i svakodnevnim putovanjima, popularna "devojka sa krilima" se odlično snalazi u veoma dinamičnom i ispunjenom tempu života a posebno je raduje uživanje sa porodicom i pripreme za praznike.

29.12.2023 18:00

DEJANINA PRVA NOVA GODINA SA ĆERKICOM LAROM: " Dobila sam neopisiv osećaj sreće, ali nije uvek lako"
Printscreen/https://www.instagram.com/devojka_sa_krilima/

Dejana Bačko je neko ko svojim primerom i pogledom na svet predstavlja pravu inspiraciju i motivaciju mnogima, a ovih dana je dodatno zauzeta radom na sebi. Kako nam je otkrila višestruka šampionka  u paratekvondu, skoro je položila teorijski deo za vožnju u auto-školi, a sada je očekuje praktični deo. Trudi se da ne zapostavlja slikanje i tome je ovih dana posebno posvećena kao i uživanju sa porodicom, ćerkicom Larom za koju kaže da je izuzetno vesela beba.

- Trudim se da svakodnevno slikam, a planiram da se vratim i na treninge nakon dužeg vremena pauze. Aktivirali smo se još više po pitanju naših kanala na socijalnim mrežama, tako da sve više kačimo sadržaj za youtube kanal "girl with wings"- započinje priču Dejana za Srećnu Republiku.

Ona nam u razgovoru otkriva kako u njihovom domu teku pripreme za praznike i da li vlada praznična euforija.

- Pre nekoliko godina smo sklopili interni dogovor da ćemo uvek negde otputovati za Novu godinu. Nadam se da ćemo i ove godine uspeti da održimo istu rutinu. Verovatno ćemo otputovati na zimski odmor, skijanje, i to sa Larom. Pretprošle godine smo Novu godinu dočekali na Jahorini na skijaškoj stazi i zaista je bio prelep osećaj gledati vatromet sa visine i uživati u noćnom skijanju tokom dočeka. Videćemo kako će to izgledati sa bebom- otkriva nam ona.

Dejana ovih dana uživa u gledanju filmova, ali kaže da se polako ali rado vraća starim rutinama i slikanju u kojem posebno uživa. Za uživanje sa svojom ćerkom Larom i supugom Markom uvek nađe vremena i to je, kako kaže, posebno ispunjava. Od Larinog rođenja se dosta toga promenilo u njenom životu.

To je jedan od najlepših osećaja koji se može doživeti. Trudim se da ispratim sve maksimalno koliko je do mene i smatram da mi ne ide loše. Dobila sam jedan neopisiv osećaj sreće i odgovornosti i već sada uživam u svim radostima roditeljstva, iako ono nosi i neke teške i ne tako lake svakodnevne momente- objašnjava Dejana.

instagram/com

Pomoć supruga Marka joj mnogo znači i oni odlično funkcionišu zajedno

Lara će u februaru godinu dana i ona od prvog dana spava u svom krevetu. Voli da provodi vreme sa svojim roditeljima, ali Dejana otkriva da je samostalna beba i da joj nije problem da ostane i sa nekim drugim.

 - Već nakon prvih par nedelja počela je provoditi dosta vremena sa različitim ljudima. Ostavljamo je, ne tako retko, da prespava po koji vikend u mesecu kod bake. Takođe, nemamo problem da može ostati sa Markovom mamom, sestrom, sa kim god. Sve više putujemo sa njom, pa je i naučila da zaspi na drugim mestima bez problema. Ja najviše volim kada smo svi zajedno ali ne predstavlja mi problem da ostanem sama sa njom na nekoliko sati, ili da samo Marko ostane sa njom - kaže ona.

Ona je uglavnom nasmejana devojčica koja može i sama da se igra i dešava se, kako otkriva višestruka šampionka u paratekvondu, da je ne diraju oko sat vremena sa suprugom, a ona ume da se snađe i zaigra sama.

- Jasno stavi do znanja kada je gladna, ili pospana. Barem je tako za sada. Kažem za sada jer sve više liči na Marka, a iz priča znam da je bio jako nemirno dete hahaBude trenutaka kada se Lara budi u 4 ujutro, pa krene da priča, pa traži da izađe iz kreveta i ne želi više da spava a ti ne možeš na oči da gledaš. Bude i trenutaka kada toliko plače da probudi u tebi nemir i nervozu i nekada mi bude teško jer ne uspem momentalno da je smirim. Mislim da su to normalni trenuci. Ono što je nama od velike koristi i pomoći jeste što plaćamo ženu radnim danima koja dođe uveče na par sati i okupa je, poigra se sa njom, spremi je za krevet  -iskrena je Dejana o majčinskim slatkim mukama.

Pomoć supruga Marka joj puno znači. On je prati na svim putovanjima i upoznavši ga uverili smo se koliko je pozitivna osoba na koju se Dejana uvek može osloniti, što ona posebno ističe.

- Mislim da to svi ljudi koji prate naše putovanje znaju. Koliko god da uspem ostati sama sa Larom, i koliko god davala svoj doprinos i dalje postoje neke stvari koje ne bi mogla da uradim da nema Marka. Pravo je bogatstvo imati takvu osobu pored sebe- ističe Bačko.

Pozitivni komentari, poruke ljubavi i reči podrške koju svakodnevno dobijaju Marko i ona su za njih pravo ohrabrenje kako kaže, jer im je to dodatna potvrda da rade pravu stvar i da inspirišu druge svojim primerom.

- Mame se javljaju i za savete no smatram da svaka majka poznaje svoje dete najbolje i da nije svako dete isto. Takođe, po mom mišljenju je zaista bitno imati pedijatra u kojeg imate poverenja. Često me mame pitaju "nakon koliko vremena bi moje dete trebalo to, to i to..." , pa onda "koliko bi trebala mleka da pije beba od ...." i pitanja slična tome. Uvek dam isti odgovor, a to je da pronadju predijatra koji je stručan za to i u kojeg imaju poverenja i da poslušaju njihove savete.

Za bilo kakvu nedoumicu koju imaju kontaktiraju svoja dva pedijatra iz Novog sada gde se Dejana porodila i iz Petrovaradina gde žive i kako kaže za bilo koji savet i sledeći korak obraćaju se njima i ne konsultuju internet i mreže.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)