Roditeljstvo

"VOLIM SVOJU ĆERKU, ALI NEDOSTAJE MI ŽIVOT PRE MAJČINSTVA": Iskrena ispovest jedne mame izazvala je oštre kritike i brutalne komentare na mrežama

Ona je naglasila da voli svoje dete od trenutka kada ju je ugledala, ali joj nedostaje vreme samo za sebe.

05.08.2023 20:00

"VOLIM SVOJU ĆERKU, ALI NEDOSTAJE MI ŽIVOT PRE MAJČINSTVA": Iskrena ispovest jedne mame izazvala je oštre kritike i brutalne komentare na mrežama
Foto: Shutterstock

Majčinstvo nije nimalo lako i to će vam priznati svaka mama. Nije neobično da pojedine žene, uprkos tome što su dugo priželjkivale trudnoću, brojale dane do porođaja i neizmerno se radovale bebi, uhvate sebe da tuguju za vremenima kad im majčinstvo nije bilo ni na kraj pameti. Ovo je priznala i jedna mama na društvenim mrežama što je izazvalo brojne podeljene komentare. 

- Želela sam bebu i volim svoju ćerku od trenutka kada sam je ugledala. Međutim, od kada sam ostala u drugom stanju pa do danas hvatam sebe da neprestano brinem da se mojoj devojčici ne desi nešto loše. Ta briga je postala deo mene. Ali, ma koliko da volim svoje dete, ne mogu da se ne setim kakav mi je život bio pre nego što je ona došla u moj svet - započinje svoju priču ova žena.

Foto: Shutterstock

Priznala da joj je briga oko bebe prenaporna

Ona je objasnila da je introvertan tip osobe, te da nije preterano zainteresovana za izlaske i druženja, ali da je imala sitne dnevne rituale koji joj sada nedostaju.

- Nisam uživala u gomili ljudi nikada, zato sam i odabrala da radim od kuće. Ipak imam nekolicinu prijatelja koji su isti od mog detinjstva, volim prirodu, šetnje u kojima uglavnom uživam sama i opuštam se uz dobre filmove na televiziji. Shvatam da kao majka više neću moći da izlazim do zore i opušteno ispijam čaše vina do jutra i u tome nikada nisam uživala, ali nedostaje mi vreme za sebe. Prosto sam zažalila i pitam se hoće li to ikada nestati - požalila se ona.

Shutterstock

Pojedini pratioci je ošto osudili u komentarima

Društvene mreže su u trenu planule, a usledila su i brojna oprečna mišljenja.

- Zašto ste uopšte želeli dete ako se preispitujete i neprestano čeznete o životu pre njega?

- Vi ste samo u fazi postporođajne depresije od koje pati svaka peta žena u svetu, kako dete bude raslo imaćete sve manje obaveza oko njega i sve više vremena za sebe, iako ta briga neće nikada nestati.

- U potpunosti vas razumem, ja sam se čak razmišljala po rođenju deteta da li da ga dam na usvajanje, period dok mi je sin bio beba mi je bio veoma težak, ali ne brinite, po odrastanju biće sve lakše!

- Meni je spas bio da odem na posao i pobegnem od gomile obaveza oko deteta, sve su to faze koje su manje-više normalne u svakom roditeljstvu.

- Svaka čast na iskrenosti, mnoge od nas su ponekad razmišlajle kao vi, ali retko koja je priznala!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)