Roditeljstvo

OSTAVILA JE BLIZANCE U ZASEBNIM KREVETIĆIMA, ali kada je usred noći ušla u sobu da ih proveri, skamenila se od straha! Dušeci su bili prazni (FOTO/VIDEO)

Šta se dešava kada razdvojite blizance i da li je to uopšte moguće, jedna mama se direktno uverila.

07.06.2023 12:02

OSTAVILA JE BLIZANCE U ZASEBNIM KREVETIĆIMA, ali kada je usred noći ušla u sobu da ih proveri, skamenila se od straha! Dušeci su bili prazni (FOTO/VIDEO)
Instagram-worthfeed

Najveća dilema budućih roditelja koji treba da dobiju blizance jeste da li kupiti dva krevetića ili ne. Znamo da je veza između blizanaca veoma jaka. Ona postoji još i pre rođenja, a nastavlja se i u prvim nedeljama nakon njihovog dolaska na svet. Upravo zbog toga, većina pedijatara preporučuje da svoje mališane stavite u isti krevetac. Za blizance je komfornije kada su jedno uz drugo, jer tako je bilo i pre nego što su se rodili. Savet je zato da ih pustite da spavaju zajedno jer to njima neće predstavljati problem. Takođe je i bezbedno, posebno u prvih nekoliko nedelja kada su oni dobro uvijeni i kada se ne okreću.

- Setite se kako je vaš krevet prazan kada vam partner nije tu. Razmislite o tome kako biste se osećali da ste zajedno 24 sata, 35 nedelja ili više i iznenada vas razdvoje. Onog trenutka kada bebe počnu da se vrpolje i udaraju jedna drugu, napravite novi plan i stavite pregradu u krevetac. Tako će svaka beba imati prostor za sebe. Pregradu možete držati nekoliko nedelja dok bebe ne porastu. Nakon toga potrebni su odvojeni krevetići - savet je pedijatra.

Jedna mama je smatrala da je bezbednije ukoliko od rođenja na spavanju razdvoji blizance. Naime, oni bi tokom dana bili zajedno, ali noću bi svako spavao u svom krevetiću. Međutim, jedne noći se žena prenerazila kada je ulazeći u sobu svoje dece kako bi proverila da li je sve u redu, zatekla nesvakidašnji prizor. Ostala je zapanjena kada je zatekla prazne krevetiće. 

Odjednom je svoju decu ugledala na drugom kraju sobe, ne mogavši da poveruje u ono što vidi. Mališani su bili van kreveta, tako da joj uopšte nije bilo jasno kako se to dogodilo. Bilo je očigledno da nisu želeli da budu odvojeni. Roditelji su to shvatili kao znak da bi trebalo umesto krevetića da naprave niske krevete kako bi deca mogla slobodno da ustaju i igraju se, a da budu bezbedni. Međutim njihova majka je usred noći ponovo zaticala nesvakidašnji prizor.

Deca su ponovo spavala zajedno u jednom krevetu. Njihova ljubav i povezanost bila je veoma jaka i roditelji su im na kraju napravili veliki širi krevetac kako bi mališani imali dovoljno prostora da se ne udaraju, a da opet budu zajedno. Mama bi tokom noći ustajala da proveri kako deca spavaju, a apsolutno svaki put bi ih zaticala kako spavaju zbijeno jedno uz drugo. 

Ovaj snimak izazvao je mnoge reakcije. 

- Dva mala anđela koji su uz to i veoma intelegentni -

- Ja mislim da je to zato što mi kao ljudi nismo ni predviđeni da spavamo sami -

- Mama i bebe treba da spavaju zajedno. Ne postoji rizik da ćete u krevetu povrediti jedni druge -

- Ja sam spavala sa mojom sestrom bliznakinjom do moje 12. Kada bismo putovale negde spavale smo uvek u istom krevetu, čak i kada je postojao drugi - bili su samo neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)