Roditeljstvo

VERENIK JOJ JE REKAO DA ŽELI DETE SA NJOM, a ona se porodila 2 dana kasnije! Svi zanemeli od šoka, kako je to uopšte moguće?! (FOTO)

Šelbi Bentli je američka medicinska sestra čija priča je mnoge zaprepastila.

01.04.2023 14:01

VERENIK JOJ JE REKAO DA ŽELI DETE SA NJOM, a ona se porodila 2 dana kasnije! Svi zanemeli od šoka, kako je to uopšte moguće?! (FOTO)
printscreen/tiktok

Trudnoća je za neke stresna, za neke bez velikih izmena u načinu života, a za one koji priželjkuju bebu nema toga šta ne bi pretrpeli zbog nje. Šelbi Bentli (21) je pak američka medicinska sestra iz Mičigena koja je pratiocima na TikToku prenela zapanjujuću priču o tome kako je bila bezmalo punih 9 meseci tudna, a da to uopšte nije znala. Šelbi nije imala nikakav simptom, sem povećanja kilaže, ali budući da je krupnije građe stomak joj se uopšte nije primećivao.

Ona je u početku mislila da su njeni porođajni bolovi posledica upale slepog creva i pokušavala je da ih ignoriše čak 16 sati. Kada joj je pukao vodenjak pomislila je da se umokrila, a zatražila je medicinsku pomoć tek nakon što je 2 sata trpela neizdrživ bol. Lekari su potvrdili da je punih 34 nedelja trudna i da boluje od preeklampsije, kod koje se kao posledica trudnoće javljaju visok krvni pritisak, bolovi i otoci. U bolnici joj je urađen hitan carski rez i rodila je zdravog dečaka, Kejdena Reica.

Šelbi kaže da je, pošto radi u zdravstvu, mislila da ima upalu slepog creva jer je “upoznata sa tim stvarima”.

- Pretpostavljala sam da će mi eksplodirati slepo crevo! Mislila sam da ću bukvalno umreti. Otišla sam u bolnicu i pitali su me da li mislim da sam trudna, a ja sam na to odgovorila da "nema šanse". Imala sam menstruaciju i sve. Sve je bilo normalno - rekla je ona, a preneo Dejli miror.

Ona se ipak prisetila da se neposredno pre porođaja ugojila, ali ni na kraj pameti joj nije padalo da je trudna, budući da nijedan jedini simptom, sem gojaznosti, nije imala 8 i po meseci. Šelbi je, s druge strane, radila mnogo stvari koju većina trudnica ne bi smela, kao što je podizanje teških stvari, ali bila je totalno nesvesna da je trudna. Opisala je trenutak kada joj je doktor rekao da će se poroditi svakog trenutka.

- Bila sam šokirana!!! Plakala sam sve vreme pre nego što su me odveli na carski rez. Bilo je tako stresno - priseća se Bentlijeva.

printscreen/tiktok

Srećna porodica Šelbi Bentli 

Ono što je najinteresantnije jeste da joj je njen partner, potpuno nesvestan trudnoće, dva dana pre porođaja rekao kako bi želeo da imaju bebu "što pre"!

- Bilo je to lepo iznenađenje. Nekoliko dana pre porođaja Džejkob je rekao: “Voleo bih da dobijemo dečaka uskoro”, a ja sam pomislila: “O, Bože”. Dva dana kasnije zaista sam rodila bebu, i to dečaka! Kao da je to predvideo, znam, ludo je - istakla je Šelbi. 

Novopečena mama je na kraju dramatičnog iskustva ipak presrećna što je dobila “bebu iznenađenja” i kaže da ništa ne bi menjala.

Pixabay.com

Ono čemu se ni u ludilu nije nadala jeste da neće imati nijedan simptoma trudnoće 
BONUS VIDEO:

Komentari (0)