Roditeljstvo

DVA SATA JE SPREMALA VEČERU ZA PORODICU, a kada je ušla u trpezariju zatekla je scenu koja ju je porazila! Ovaj video obišao je svet!

Snimak koji šalje veoma moćnu poruku o tome koliko je tehnologija uzela maha u savremenom dobu, mnoge je naterao da se zamisle.

24.01.2023 17:01

DVA SATA JE SPREMALA VEČERU ZA PORODICU, a kada je ušla u trpezariju zatekla je scenu koja ju je porazila! Ovaj video obišao je svet!
Printscreen/Tiktok/sammie_head

Odavno je poznato da su obroci trenutak kada se porodice okupljaju za stolom, razgovaraju o proteklim događajima ili planiraju one buduće. Mnogi, međutim, mogu samo da maštaju o takvim trenucima jer je savremeni, "brzi" način života to većini porodica uskratio. 

Kakva je situacija danas kada je u pitanju zajedničko porodično vreme pokazala je i Semi Hed, Tiktokerka i majka četvoro dece. Ona je u jednom od svojih mnogobrojnih snimaka na popularnoj društvenoj mreži otkrila da ona uspeva da okupi članove svoje mnogobrojne porodice, ali samo fizički. Naime, prema njenim rečima, savremena tehnologija uzela je danak u njenom životu, pa je tako, iako ima muža i petoro dece, bila primorana da večera sama. 

U najnovijem snimku Hedova je navela kako je priprema večere za njenu porodicu trajala čak dva sata, pa je nakon toliko truda ona prirodno očekivala da će je suprug i deca dočekati s osmesima na licu. Bila je sigurna da su svi oni, baš kao i ona posle napornog dana, željni razgovora.

Shutterstock

Korišćenje telefona za vreme ručka i odsustvo komunikacije u nažalost slika današnjih porodica

Međutim, umesto toga, ta majka je zatekla tužnu scenu - sva deca su sedela za stolom gledajući u svoje tablete, dok je njen suprug "buljio" u mobilni telefon. 

- Sve što sam oduvek želela jeste stabilna porodica. Želela sam da naš dom bude mesto gde ćemo zajedno razgovarati o proteklom danu. Moj suprug kaže da je tehnologija uzela maha pa su deca za stolom sa svojim tabletima, a on je zavistan od telefona. Moja porodica voli tehnologiju više od mene - napisala je razočarana žena. 

Mnoge korisnike TikToka je njena objava duboko pogodila. 

- Uspostavi pravilo da nema elektronike za vreme ručka na stolu -

- Reci nešto. Promeni to -

- Zašto nisi i ti za stolom? -

- Žao mi je. Izgledaš tako usamljeno i izgubljeno u svom braku. Znaj da nisi sama. Izvini, suoočila si se sa negativnim i osuđujućim komentarima -

- Nekada je potrebno samo im reći "hajde da lepo ručamo, nema telefona, ok?" - ređali su se komentari. 

Većina pratilaca ove mame bili su saglasni da se stvar može držati pod kontrolom  i da je ona šef u porodici te da treba svi da slušaju njena pravila. Drugi su komentarisali te se našalili da je i nen telefon "zauzet" snimanjem tiktok sadržaja. 

U jednoj od objava, ta žena je podelila sugestiju jedne pratiteljke koja joj je rekla kako treba da očisti kuću umesto što snima TikTok sadržaje. 

@sammie_head Replying to @lyndamack my husband won’t get me a housekeeper #FastTwitchContest #fyp #cleantok #housecleaning #momhumor #momcomedy ♬ original sound - Sammie Head

Hedova joj je, naime, poručila kako joj je cilj da bude lenja koliko god može, čak je i pitala supruga da bude njena kućna pomoćnica. On je to, međutim, odbio jer, kako kaže, ona snima Tiktokove, što joj oduzima vreme. 

Naravno, iako Tiktokerka u mnogim objavama deluje razočarano, ona zapravo snima mnoge namontirane situacije kako bi ljudima skrenula pažnju na mnogbrojne probleme današnjice.  

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Kroki

25.01.2023 03:01

Kakva 2 sata spremanja za onaj kacamak sto im posluzila??