Roditeljstvo

ŽENA KIDNAPOVANA PO ROĐENJU PRVI PUT JE VIDELA SVOJU MAJKU POSLE 5 DECENIJA: Ispovest Melise koju je otela dadilja rasplakala je svet (VIDEO)

Melisa Hajsmit je saznala istinu o svom poreklu i prvi put zagrlila svoju biološku majku.

30.11.2022 20:00

ŽENA KIDNAPOVANA PO ROĐENJU PRVI PUT JE VIDELA SVOJU MAJKU POSLE 5 DECENIJA: Ispovest Melise koju je otela dadilja rasplakala je svet (VIDEO)
Printcreen Youtube/ABC/ WFAA

Posle više od 50 godina rešena je misterija nestanka bebe u Teksasu za kojom je njena porodica tragala decenijama. Melisa Hajsmit (53)  pronašla je svoju biološku majku i pre nekoliko dana je zagrlila prvi put posle više od pedeset godina.

Priča o kojoj izveštavaju svi svetski mediji rasplakala je mnoge ljude širom sveta zbog sudbine bebe koju je dadilja kidnapovala iz njenog doma u Fort Vortu 1971. godine kada je imala samo 22 meseca.

 

 

Otela je dadilja 

Misterija oko sudbine Melise, čije je pravo ime zapravo Melani, započela je u avgustu 1971. godine kada je njena majka Alta Apatenko angažovala dadilju putem oglasa u lokalnim novinama. Ona je otela bebu iz kreveca i nestala ostavivši u suzama nesrećnu ženu koja nije znala šta se dogodilo sa njenim detetom.

U potragu za bebom odmah se uključila lokalna policija a potom i FBI. Danima i mesecima se tragalo za devojčicom, koja je tada imala nepunih dve godine, ali istraga nije dala nikakve rezultate. Melani koju je "nova mama" prekrstila u Melisu decenijama je živela u ubeđenju da joj je dadilja, koja je otela iz roditeljskog doma, zapravo majka. 

Melisa je odrasla potpuno nesvesna da za njom tragaju njeni biološki roditelji. Sudbina je htela da se vremenom udalji od žene koja ju je odgajila i za koju je verovala da joj je majka. Policija je davno odustala od njenog slučaja, a potragu za njom nastavila je njena porodica i narednih decenija ali bez uspeha.  

Možda se nikad ne bi ni saznala istinu da nije bilo DNK testa. Naime, Melisina biološka majka pokušala je da je kontaktira putem Fejsbuka ali je ona bila uverena da je u pitanju prevara.

 

 

Pomak posle pet decenija

Do pomaka u slučaju, posle više od pet decenija, konačno je došlo 6. novembra ove godine, kada je DNK test na jednoj internet stranici, koja istražuje pretke, povezao Melisu sa njenom biološkom porodicom, a potom su joj koordinatori sajta pomogli da razume rezultate.

Nakon što je saznala rezultate DNK testa i da je Alta zapravo njena biološka majka, Melisa je otišla je do žene koja ju je odgajila i suočila se s njom.

- Priznala mi je da sam ja oteteto dete za kojim se traga decenijama. Njene reči odjednom su sve učinile stvarnim i više nisam imala dileme - ispričala je Melisa za američke medije.

Njena majka je bila u šoku kad je saznala da je pronašla davno izgubljenu ćerku iako nikad i nije odustala od potrage za njom.

- Naš pronalazak Melise bio je isključivo zahvaljujući DNK. Nije je pronašla policija, niti FBI čak ni privatni detetktivi koje smo angažovali i koji su decenijama radili na njenom slučaju. Mislila sam da je nikad više neću videti, potpuno je neverovatno da smo konačno uspeli da je pronađemo. Još kad smo čuli da ima mladež na istom mestu kao i naša devojčica više nismo imali dileme - sa suzama u očima ispričala je njena biološka majka Alta. 

Susret pun emocija i suza 

Prvi susret porodice i davno izgubljene ćerke krajem novembra bio je izuzetno emotivan, prepun suza i želje da nadoknade izgubljeno vreme. 

- Želim da vratim svoje pravo ime Melani. Osećanja su mi potpuno podeljena. U isto vreme sam tužna a i najsrećnija na svetu jer sam pronašla svoju porodicu. Kad sam ugledala moju pravu majku srce mi je lupalo kao ludo, mislila sam da ću se ugušiti od jačine emocija. Iznad svega sam srećna i želim da nadoknadim vreme sa svojim roditeljima - rekla je Melisa. 

Prema rečima njenih sestra ona planira da ponovo napravi svadbu sa svojim mužem samo kako bi njen biološki otac mogao da je odvede do oltara.

U međuvremenu se oglasila i policija iz Fort Vorta koja je saopštila da će nastaviti istragu o Melisinom nestanku kako bi do kraja bila rasvetljena njena otmica bez obzira što se ovaj slučaj vodi kao zastareo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)