Ispovesti

Tražio je BIOLOŠKU MAJKU 20 GODINA, a evo gde je ona bila! Kada je saznao, svet mu se okrenuo naglavačke! (FOTO + VIDEO)

Neobična priča Bendžamina Haleberga obišla je svet i mnogima naterala suze na oči.

04.06.2022 15:05

Tražio je BIOLOŠKU MAJKU 20 GODINA, a evo gde je ona bila! Kada je saznao, svet mu se okrenuo naglavačke! (FOTO + VIDEO)
instagram-_benny_the_jet_2020

Bendžamin Haleberg rođen je pre više od 20 godina i to baš na jedan od najvećih američkih praznika, Dan zahvalnosti 24. novembra.

Holi Širer je tada bila tinejdžerka koja ga je rodila sa svega 16 godina i nerado se odlučila da ga da na usvajanje. Angela i Brajan Haleberg su se činii kao divan par uz koje bi njen sin imao obećavajuću budućnost, mnogo bolju od one koje je ona mislila da može da mu tada punudi, i tako je svog mališana prepustila drugoj porodici.

Ispostavilo se vremenom da je porodica Haleberg zaista dobra i prve 3 godine nakon Bendžaminovog rođenja,oni su njegovoj biološkoj mami Holi redovno slali fotografije. Međutim, kako je agencija za usvajanje koja je bila posrednik u postupku Bendžaminovog zbrinjavanja prestala da postoji, Holi je izgubila svaki kontakt sa sinom.

- Kasnije sam osnovala porodicu i dobila još dece, ali uvek sam se pitala kako je Bendžamin. Nikada nisam zaboravila njegov rođendan, ali nisam znala na koju adresu da se odem. Godine su prolazile ostavljajući veliku prazninu u mom srcu, ali i strah da ga možda više nikad neću pronaći - priseća se Holi koja je poslednjih godina radila kao medicinski asistent u bolnici "Sveti Marko" u Solt Lejk Sitiju.

Bendžamin je, s druge strane, oduvek želeo da zna ko mu je biološka majka.

- Roditelji koji su me usvojili ništa nikada nisu krili od mene. Objasnili su mi da se zbog zatvaranja centra za usvajanje kontakt izgubio. Znali su samo da je moja majka imala 16 godina kada me je rodila i da se zove Holi. Neprestano sam razmišljao o njoj. Rekao sam svojoj porodici da želim da je pronađem i nisu imali ništa protiv. Međutim, godinama sam bio bez ikakvog traga. Upisao sam se u registrar usvojene dece, čak sam i uradio i DNK test u nadi da ću nekako pronaći svoju biološku mamu. Ništa nije pomagalo - ispričao je mladić.

Međutim, prošlog novembra za rođendan je dobio neobičnu rođendansku poruku.

- Stigla mi je čestitka od nepoznate osobe i pitao sam se ko bi to mogao da bude. U poruci mi je žena objasnila da je ona moja prava mama. Sećam se tačno gde sam u tom trenutku stajao na poslu i zaplakao sam od sreće - prisetio se Bendžamin.

Holi je svog sina pronašla upornim traganjem koje je trajalo 2 godine.

- Neumorno sam ga tražila i najzad sam našla otvoren fejsbuk nalog i zaključila da to jeste on. Tada je imao 18 godina i nisam znala kako će me prihvatiti. Trebalo mi je pune 2 godine da skupim hrabrost i javim mu se - ispričala je Holi, dok je Bendžamin jedva čekao da se nađe s majkom.

- Odmah sam joj predložio da se nađemo i malo je oklevala. Moji roditelji su krenuli sa mnom. Pošto sam je video, kucnuo sam je po ramenu, a kada se okrenula zagrlili smo se i stajali tako barem 5 minuta. Susret je trajao 3 puna sata, a nama se činio da traje 3 minuta. Saznao sam da imam i polubraću i polusestre, svi smo bili presrećni - seća se Bendžamin.

Holi nije mogla da sakrije suze, a zatim je otkrila nešto što je sve zaprepastilo. 

- Najčudnije od svega je što moj sin i ja već 2 godine radimom na isto mestu, u istoj bolnici. Ja sam medicinski asistent, a on je volonter na neonatološkom odeljenju intenzivne nege. Pomislila sam koliko sam puta prošla pored vrata tog odeljenja, ne znajući da je moj sin iza njih. Moja kancelarija gleda na to odeljenje. Ko bi rekao da smo bili toliko blizu, da nas je delio jedan zid - zapanjeno je rekla Širerova, dok se na kraju ispostavilo da su ta mlada mama i njen sin sve vreme živeli udaljeni svega 8 km.

- Upoznao sam svu braću i sestre i svi su me prihvatili. Neverovatan je osećaj da mamu imam memorisanu u telefonu, da mogu da je pozovem kada hoću i da često možemo da se nađemo i popjemo kafu pre smene na poslu. Sreća je ipak našla svoj put - zaključio je mladić koji je sa punih 20 godina najzad našao svoju biološku mamu.

Pogledajte snimak ove neverovatne priče.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)