Deca i spavanje

USPAVLJIVANJE, NAJVEĆA MUKA RODITELJA: Skoro dve hiljade sati godišnje provedu u tome

U proseku, svakog dana roditelji nekoliko sati utroše kako bi bebe uveli u slatke snove

07.01.2022 10:00

USPAVLJIVANJE, NAJVEĆA MUKA RODITELJA: Skoro dve hiljade sati godišnje provedu u tome
Pixabay

Roditelji lako nauče da menjanju pelene, hrane bebe, kupaju ih i neguju. Ali ono što im je najveći problem je uspavljivanje. A roditeljima je nekoliko sati mira i sna neophodno kako bi skupili snagu.

Sleep Junkie je sproveo istraživanje koje je pokazalo da roditelji godišnje provedu 1.977 sati uspavljujući dete. Drugačije rečeno, 82 dana.

U istraživanju su učestvovali roditelji koji su imali zadatak da opišu svoj tipičan dan u poslednjih 18 meseci. Mladi roditelji su to vreme uglavnom provodili uspavljujući bebu, odnosno po pet sati i 25 minuta dnevno. Kada se sve to sabere, dođe se do ove cifre od skoro dve hiljade sati.

Pixabay

Više od pet sati dnevno roditelji provedu uspavljujući bebu

 

Roditelji su podelili i svoje iskustvo u načinu uspavljivanja dece. Neki ih ljuljuškaju u naručju, neki u kolicima, neki sa njima šetaju ili im čitaju. Neki drugi moraju čak da sednu u kola i okolo voze decu. Tako obično provedu 41 minut dnevno vozeći dete kako bi zaspalo.

Oko sat i 20 minuta je bilo potrebno mališanima da zaspe ukoliko bi ih roditelji uspavljivali noseći ih na rukama. Za to vreme su roditelji prelazili razdaljinu od skoro sedam kilometara.

Da bi dete zaspalo, potrebno je oko 34 minuta da sluša čitanje, što je otprilike 17 strana svakog dana.

Istraživanje je pokazalo da oko bebe ima puno posla, pa roditeljima ostaje samo 5% vremena za sebe.

 

Komentari (0)