Samouvereni mališani

BEBE ROĐENE U ZNAKU JARCA: Tvrdoglave pametnice osetljivog srca

Jarčići se rano osamostaljuju i uglavnom se oslanjaju na svoje sposobnosti

28.12.2021 11:00

BEBE ROĐENE U ZNAKU JARCA: Tvrdoglave pametnice osetljivog srca
Pixabay

Svi oni koji imaju decu rođenu u znaku Jarca dobro znaju da sa njima od prvog dana nije lako izaći na kraj jer su to veoma pametna deca, ali i jako tvrdoglava koja vole sve sama da rade. U njihovom ponašanju ćete veoma rano primetiti dozu samouverenosti, ali i osetljivo srce koje lako može da bude povređeno.

Astrološkinja Anabel Gat tvrdi da su „mali Jarčevi u vatrenom odnosu sa majkom“ što često stvara frustracije i zategnute odnose. Ali vremenom, kako Jarčić bude rastao, tako će shvatiti da mu je majka najbolji prijatelj i deliće sa njom svoje tajne.

Odgajanje beba rođenih u ovom znaku je prilično lako ukoliko pratite već predviđenu rutinu jer mali Jarčevi vole da u isto vreme spavaju i jedu. Za ovaj znak je karakteristično da voli da sve bude unapred isplanirano i predviđeno, bez iznenađenja, jer se oni teško snalazi u nepoznatim situacijama.

Jarčevi lako savlađuju postavljene zadatke jer su vrlo marljivi. Ali baš zato što ih lako i efikasno rešavaju, može im postati dosadno pa roditelji moraju da se potrude da im stalno postavljaju nove izazove.

Pixabay

Mali Jarčevi stalno traže pažnju

 

A kada nešto naume, onda će to i da urade. Onome što ih interesuje posvećuju se sa puno pažnje i ništa ne prepuštaju slučaju. Najčešće se oslanjaju samo na sebe i svoje sposobnosti pa se vrlo rano osamostaljuju i ne očekuju da roditelji rade umesto njih domaće zadatke.

Iako ne vole promene okruženja, u njihovoj prirodi je prilagođavanje pa će se tako nakon izvesnog vremena uklopiti sa drugarima u novoj školi ili novom mestu stanovanja.

Ma koliko da deluju ozbiljno, Jarčići traže neprestanu pažnju i žude da pokažu „mekšu“ stranu svoje ličnosti. Zato je važno da im ste stalno pokazuje koliko su voljeni.

U svoj lični prostor teško puštaju nove ljude, iako vole da se druže ali uglavnom kod kuće. U suštini, oni imaju mnogo poznanika ali samo nekoliko pravih prijatelja.

Komentari (0)