Veseli drugari

DECEMBARSKE BEBE: Ranoranioci koji lako rešavaju sve zadatke

Rođeni u decembru često dožive stotu i nemaju problema sa bolestima srca

26.12.2021 23:00

DECEMBARSKE BEBE: Ranoranioci koji lako rešavaju sve zadatke
Pixabay

Statistički podaci pokazuju da se u svetu najmanje beba rodi u decembru, ali su deca rođena tokom ovog meseca posebna po osobinama koje poseduju.

Istraživanje u kojem su učestvovali studenti iz Španije i Italije, pokazalo je da rođeni u decembru bolje funkcionišu ujutru i vole ranije da odu u krevet. Mame decembarskih beba imaju veliku sreću jer njihova deca nemaju problema sa spavanjem i lako utonu u san.

Iako su ova deca uglavnom najmlađa u vrtiću i školi, to im ni malo ne smeta da pokažu veliki uspeh i visprenost u rešavanju zadataka koji se pred njima postavljaju. Oni uglavnom brzo savlađuju gradivo i znaju da nadmaše znatno starije od njih.

Pixabay

Prema statističkim podacima u decembru se rađa najmanje beba

 

Gardian je objavio da su analize popisa stanovništva u Velikoj Britaniji utvrdile da bebe rođene u decembru uglavnom kad porastu postanu stomatolozi.

Takođe, dečaci imaju veću šansu da budu levoruki, objavio je Univerzitet u Beču. Učestvovalo je 13 hiljada ispitanika, a dokazano je da je 7,5% žena i 8,8% muškaraca levoruko.

Ako verujete u horoskop, sigurno će vam biti važno da li će se dete roditi pre ili posle 21. decembra. Oni koji su rođeni u periodu od 1. do 21. su Strelci, ekstrovertne ličnosti koje vole putovanja. A ako beba na svet dođe u periodu od 22. do 31. decembra, biće Jarac, što znači da će biti odlučna i pouzdana osoba.

Još jedan statistički podatak je pokaza da bebe rođene u vreme Božića imaju najveću šansu da dožive stoti rođendan. Istraživanje koje je sprovedeno u SAD i u kojem je učestvovalo 1.749.400 ljudi, utvrdilo je da „decembarci“ ređe obolevaju od kardiovaskularnih bolesti.

Pixabay

Rođeni u decembru uglavnom nemaju problema sa kardiovaskularnim bolestima

 

Jedno drugo istraživanje koje je sprovedeno među studentima na američkim koledžima, pokazalo je da rođeni u decembru nemaju običaj da se žale i ne menjaju često raspoloženje. Poznati su kao lojalni prijatelji i veseli drugari koje svi žele da vide u svom društvu.

Osim toga, oni su rođeni sportisti i veoma su izdržljivi. Istraživači smatraju da je razlog tome što su njihove majke tokom trudnoće bile više izložene suncu i stvaranju vitamina D.

Komentari (0)