Pravo uživanje!

NEVEROVATNE IGRE NA SNEGU: Prava zimska čarolija za roditelje i decu!

I roditelji i deca uživaće u inspirativnim igrama na snegu!

22.12.2021 12:10

NEVEROVATNE IGRE NA SNEGU: Prava zimska čarolija za roditelje i decu!
pexels.com

Zima je za decu jedan od omiljenih perioda godine zbog belog pokrivača koji za njih znači radost i celodnevno igranje. Sreća koju deca osećaju na snegu, za mnoge odrasle je nezamisliva, pa se često pitamo kako smo mogli da se smrzavamo toliko dugo kada smo bili mali. Ipak, kada vidimo naše dete kako se smeje i igra i nama se zagreje srce i podetinjimo potpuno. 

Baš zbog svega toga, portal Srećna republika donosi vam zanimljive načine koji će vam pomoći da aktivirate i svoju i dečiju maštu i da se još bolje provedete na snegu.

Sneško u neobičnim oblicima

Svi smo navikli na klasičnog Sneška Belića, ali zašto sa klincima ne biste napravili Sneška koji će biti u obliku njihovog omiljenog crtanog junaka ili neke životinje koju vaše dete mnogo voli? U ovakvoj igri na snegu vaše dete će uživati, a vi ćete uživati u izazovu da napravite nešto što nikada niste.

Iglo

Inspirativan i vrlo poučan način da se igrate na snegu jeste da sa decom napravite iglo. Pričajte im o Eskimima i njihovim običajima dok pravite posebnu kućicu u kojima oni žive i vaše dete će uživati, a njegova potreba za igrom i radoznalost biće zadovoljeni. 

Ko kaže da se igračke za plažu koriste samo leti?

Sigurno su vam ostali kalupi za pesak od letovanja, ali njih ne morate da zaboravite u podrumu do sledeće sezone. Iskoristite ih i zimi da napravite pravi snežni  zamak. Zamak možete napraviti na nekog javnoj površini i ukrasiti ga baš kako želite, a veše dete će se osećati posebno jer je jedino koje zna za tu caku, te će biti glavna faca u društvu.

Mozaik u snegu

Sneg je bezgranična površina za crtanje, a sva deca vole da crtaju. Skupljajte kamenčiće, grančice, lišće ili bilo šta sitno što možete da iskoristite za sliku u snegu i napravite fantastičan mozaik. I vi i vaše dete provešćete se odlično kada napravite nešto što je toliko posebno da ćete uživati samo u pogledu na to. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lightroom (@lightroom_ig)

Vežbajte motoriku

Mala deca nemaju razvijenu motoriku kakvu imaju odrasli, a uz grudve biće vam lakše da sa njim to i uvežbate. Jednostavno napravite metu i obećajte detetu nagradu ako uspe da ispuni zadatak koji ste mu zadali. Budite kreativni u smišljanju zadataka i vaše dete će osetiti pravi izazov i želju da postigne zacrtan cilj.

Kada se jednom vratite kući nakon dugog dana na snegu opijeni hladnim vazduhom, biće pravo vreme za toplu večeru i vrelu kupku, a zatim za spavanjac, a tako izmoreni i vi i vaše dete spavaćete ponovo kao bebe.

Komentari (0)