Horoskop

NIJE SVAKI JARAC ISTI! Pogledajte koliko se razlikuju decembarski i januarski Jarčevi – I KOJI SU PRAVI!

Ovo je period Jarčeva, koji se šepure od 22. decembra do 19. januara, ali da li ste znali da su velike razlike između onih koji su rođeni krajem i onih koji su na svet došli početkom godine…

24.12.2021 11:55

NIJE SVAKI JARAC ISTI! Pogledajte koliko se razlikuju decembarski i januarski Jarčevi – I KOJI SU PRAVI!
pexels.com

Trenutno živimo u vremenu u kojem Jarčevi vode glavnu reč. Svi rođeni od 22. decembra do 19. januara pripadaju ovom znaku zodijaka, ali to ne znači da su svi isti. Naprotiv, velike su razlike između decembarskih i januarskih jarčeva, pa iako to možda na prvi pogled niste primetili, kada pročitate ovaj tekst, shvatićete koliko su drugačiji.

Postoji mnogo astroloških podataka koji mogu da objasne zašto dve osobe sa istim horoskopskim znakom mogu biti tako neverovatno različite. Većinu ovih razlika možemo pripisati činjenici da se na kraju dana naše karte rođenja sastoje od mnogo više stvari od samog našeg sunčevog znaka.

Dakle, dok su skoro svi ljudi rođeni između 22. decembra i 19. januara Jarčevi, oni mogu imati veoma različite položaje  Meseca, Merkura, Venere, Marsa i znaka na Ascendentu. Svi će sigurno deliti neke osnovne kvalitete Jarca - ali kada je u pitanju način na koji postavljaju ciljeve za sebe, vode odnose, dele svoje ideje ili obrađuju svoja osećanja, možda imaju potpuno različite pristupe, pišu Astrousluge.

 

 

Međutim, astrološki koncept dekanata zodijačkog znaka može ponuditi još jedno objašnjenje. Ovaj sistem razbija svaki horoskopski znak u tri dela poznatih kao dekanati, što malo menja način na koji se energija znaka ispoljava. U astrologiji, svaki znak zauzima 30 stepeni.

Prvi dekanat znaka se sastoji od prvih 10 stepeni, dok drugi dekanat upravlja narednih 10 stepeni, a treći dekanat se sastoji od poslednjih 10 stepeni. Sunce putuje otprilike jedan stepen dnevno, što  znači da će većina decembarskih jarčeva biti prvog dekanata, dok je većina Jarčeva rođenih u januaru drugi ili treći dekanat znaka Jarac.

Koristeći dekanate kao osnovu, iznećemo neke od glavnih razlika između decembarskih i januarskih pripadnika  znaka Jarac:

 

 

Decembarski Jarčevi su pravi Jarčevi

Saturn je planeta pravila i odgovornosti, i vladajuća planeta Jarca. Decembarskim Jarčevima (Jarčevi prvog dekanata) vlada isključivo Saturn, tako da su oličenje  najklasičnijih kvaliteta  znaka Jarac. Snage i slabosti  znaka Jarac - kao što su marljivost, vredan rad, ozbiljan i strukturiran - najlakše se pojavljuju kod decembraskih jarčeva.

Januarski Jarčevi su društveniji

Kao jedan od zemljanih horoskopskih znakova, Jarčevi imaju tendenciju da budu introvertni – više se fokusiraju na svoj posao nego na društveni kalendar. Ali pošto Jarčevima rođenim u januaru zajedno vladaju ili Venera (planeta ljubavi,odnosa) ili Merkur (planeta komunikacije), skloniji su da budu otvoreniji za nova prijateljstva. Obe planete unose društvenu, brbljivu i šarmantnu energiju u Jarčevu pragmatičnu atmosferu, omogućavajući im da se otresu svoje stidljivosti i lakše se povežu sa ljudima.

 

 

Decembarski Jarčevi imaju beskrajno strpljenje

Jarčevi vole da odvoje vreme kada rade stvari kako bi bili sigurni da ih rade kako treba - što ima smisla s obzirom na to da njima vlada Saturn, poznat kao planeta vremena i zrelosti. Pošto decembarski Jarčevi imaju najveću pomoć Saturnove energije, oni su odmereniji od svojih kolega u januaru. Uvek proračunati i nikad ishitreni, decembarski Jarčevi retko gube strpljenje. Nikada nisu u iskušenju  da idu prečicom, jer uvek čekaju pravi trenutak.

Januarski Jarčevi su više orijentisani na detalje

Jarčevi se ističu po pitanju planiranja ciljeva i izgradnju čvrste osnove za njihovo pokretanje. Ali za Jarčeve trećeg dekanata  kojima zajedno vlada logistička planeta Merkur (rođeni sredinom januara), ovi planovi će verovatno biti još temeljniji i metodičniji. Ako ste januarski Jarac, možda ćete otkriti da ste posebno pažljivi u pogledu najsitnijih detalja svojih planova i da imate jaču sposobnost da ostanete organizovani.

 

 

Decembarski Jarčevi su stare duše

Kao znak kojim vlada planeta Saturn, svi Jarčevi mogu sa lakoćom da apsorbuju i primenjuju najteže životne lekcije - ali decembarski Jarčevi imaju tendenciju da pristupe stvarima sa još dubljim osećajem mudrosti i iskustva. Jarčevi prvog dekanata često izgledaju kao „stare duše“, jer poseduju naklonost prema tradiciji i uvažavanje prošlosti. Oni nose svoja iskustva ponosno.

Januarski Jarčevi su opušteniji

Kao jedan od kardinalnih znakova zodijaka, Jarčevi su prirodno vođeni ciljevima i uvek  spremni da stignu do svog odredišta. Orijentisani na pravila, bez obzira u kom mesecu su rođeni - zahvaljujući  Merkuru i Veneri  koji su planetarni suvladari za druge i treće dekanatske Jarčeve,januarski  su često opušteniji i više su zainteresovani da uživaju u plodovima svog rada.

Komentari (0)