Roditeljstvo

GODINAMA NISU MOGLI DA DOBIJU DECU, A ONDA JE USLEDIO PREOKRET! Prvo su počeli sa usvajanjem da bi samo šest dana kasnije dobili neverovatne vesti!

Porodica Dogerti iz SAD postala je prava inspiracija ljudima širom sveta.

18.11.2022 14:08

GODINAMA NISU MOGLI DA DOBIJU DECU, A ONDA JE USLEDIO PREOKRET! Prvo su počeli sa usvajanjem da bi samo šest dana kasnije dobili neverovatne vesti!
Printscreen/Tiktok/doughertydozen

Ališa i njen suprug Džoš Dogerti iz Amerike imaju priču koja kao da je osmišljavana za scenario za film. Naime, taj par se čak devet godina borio sa sterilitetom i nije postojala procedura kojoj se nisu podvrgli ne bi li dobili potomstvo, ali na kraju ipak ništa nije urodilo plodom. Zbog toga su rešili da učine humano delo, ali i da sebi konačno ispune želju da se ostvare u ulozi roditelja, pa su se odlučili na usvajanje. Dečak Aleks bio je prvi koga su usvojili kada je imao pet godina, međutim, samo šest dana od trenutka kada je mališan ušao u njihov dom, Ališa je saznala da je trudna.  

Prva biološka beba srećnog para začeta je prirodnim putem kada su se Ališa i Džoš najmanje nadali, a došla je na svet devet meseci kasnije. Dali su joj ime Zoi.

Uprkos činjenici da su već imali dvoje dece, par je odlučio da dodatno uveća svoju porodicu, pa su već naredne godine usvojili Džejmsa. Međutim, sudbina je htela tako da samo dve nedelje nakon tog događaja saznaju da opet čekaju bebu. Njoj su dali ime Deša. Da stvar bude interesantnija, njihovo "putovanje" sa usvajanjem dece nastavilo se i sledeće godine kada su dom pružili i blizancima Džejsonu i Džordanu, a nastavilo se i biološko proširenje porodice, budući da su ubrzo dobili i sina Bodija, a onda i ćerku Harli.

Da se humanost i želja da budu roditelji što većem broju dece nijednog trenutka nije dovela u pitanje, Ališa i Džoš su usvojili i brata i sestru Patrika i Bri, koji su bili u ustanovi za lečenje i kojima je bila potrebna posebna pomoć. Tako su ionako već veliku porodicu upotpunili i Dešaun i Nevaja.

@doughertydozen Thank You For 5 Million! Here’s our Story for our new followers🧡 #ThisIsUs #DoughertyDozen #FosterCare #Adoption #LargeFamily ♬ original sound - Dougherty Dozen

Kako je otkrila Ališa, njen svaki dan je izuzetno dinamičan i ispunjen radošću, kao i aktivnostima posvećenim deci, tako da ona nema vremena za dosađivanje. Frižider je redovno pun hrane zbog brojnosti članova porodice, a sortiranje njihove odeće nekada traje i po dve nedelje kada se spremaju za kupovanje.

@doughertydozen Replying to @auntylauren_2_dd Have you ever had #MonkeyBread ? #Yum #MorningRoutine #MealPrep ♬ original sound - Ruby

Korisnici društvenih mreža iskoristili su priliku da joj odaju priznanje za takvu požrtvovanost i hrabrost.

- Kakva divna porodica -

- Svaki put se naježim na vašu priču. Divni ste -

- Hvala što brinete o drugoj deci. Toliko ste divni... Bog neka čuva vas i vašu porodicu - komentarisali su korisnici mreža.

I dok se većina oduševila pričom dvoje mladih ljudi i njihovim velikim roditeljskim uspehom, neki su ih kritikovali zbog eksponiranja na društvenim mrežama. Drugi su ipak pozdravili i rekli kako su divan primer i podrška svima, te kako treba biti istrajan i otvorenog srca u svemu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)