Ispovesti

LARA JE OSUĐIVALA RODITELJE, A ONDA JE ZADESILA ISTA SUDBINA: Zaljubila se u 20 godina starijeg, pa o mami i tati shvatila ovo

Ona je maštala o partneru svojih godina, a zaljubila se u 20 godina starijeg.

27.05.2024 17:20

LARA JE OSUĐIVALA RODITELJE, A ONDA JE ZADESILA ISTA SUDBINA: Zaljubila se u 20 godina starijeg, pa o mami i tati shvatila ovo
Instagram/laras_adventures_

Lara Gibson odrasla je u porodici u kojoj je njen otac bio 15 godina stariji od njene majke. Kako je ispričala za Insider, u školi se često stidela oca i njegove sede kose, jer su je drugovi pitali da li joj je to tata ili deda. 

Ona priznaje da nije razumela svoje roditelje, da joj je smetala razlika u godinama među njima. Lara je maštala da upozna mladića svojih godina, da osnuje porodicu i da zajedno odu u penziju. Ali, sudbina je imala drugačije planove za nju. Svi njeni planovi pali su u vodu kad je upoznala Dena.

Poznanstvo sa Denom

Lara je bila na letovanju sa prijateljima prošle godine kada je na plaži u Egiptu sasvim slučajno srela Dena koji joj se odmah dopao. 

- Voleo je avanture, da se zabavlja kao moji vršnjaci iako je stariji od mene 20 godina. Nisam mnogo razmišljala o njegovim godinama sve dok me mama nije pitala koliko je star. Bila sam postiđena, pa sam je slagala i smanjila razliku u godinama među nama za čitavu deceniju. Ali, tada mi je sinula neprijatna istina pred očima - zaljubila sam se u mnogo starijeg muškarca i kopiram brak mojih roditelja - priznala je Lara.

Ona ističe da je osim razlike u godinama između njenih roditelja, postojalo niz razloga zbog kojih se osećala neprijatno kad je shvatila da se i sama zaljubila u mnogo starijeg muškarca.

- Zabrinula me je potencijalno neravnoteža među nama gde jedna strana, u ovom slučaju Den, ima više novca. Nikad nisam želela da budem u poziciji u kojoj bih zavisila od svog partnera - rekla je ona.

Gledajući svoje roditelje Lara je bila svesna da velika razlika u godinama  pokreće i mnoga druga pitanja. 

- Moja mama se sprema za deceniju brige o mom tati. U mojoj situaciji, pitao sam se da li bi Dan želeo da ima decu i da provodi vikende igrajući se sa njima. Zabrinula sam se da možda nismo kompatibilni na duži rok i da smo se suočili sa generacijskom nepovezanošću. Šta ako me smatra premladom ili misli da sam nezrela? Šta ako nisam u stanju da se povežem sa njim na emocionalnom nivou jer mi je nedostajalo životno iskustvo? - opisala je svoje dileme Lara.

 

Mišljenje okoline

Ona ne krije da je brinula i zbog mišljenja svoje okoline, iako niko od njenih prijatelja nije komentarisao veliku razliku u godinama između Dena i nje.

- Bila sam nervozna kad sam prvi put upoznala njegovu porodicu, posebno što sam po godinama bila mnogo bliža njegovim bratanicama nego njemu i njegovoj braći. Na sreću, moji roditelji, njegova mama i njegova šira porodica prokomentarisali su koliko smo dobro usklađeni u pogledu onoga što želimo od života - dodala je ona.

Kako tvrdi Lara njoj lično nikad nije smetalo što je Den stariji od nje 20 godina i vremenom je naučila da to ignoriše.

Izabrala je da bude s njim zbog njegove ljubaznosti, saosećanja, životnog uzbuđenja i ljubavi prema njoj. Par se venčao, usvojili su štene, a početkom leta postaće i roditelji po prvi put.

- On je presrećan što će prvi put postati tata. Den je uvek bio taj koji je ustajao više puta tokom noći kako bi brinuo o našem štenetu i ne sumnjam da će on taj koji će ustajati noći i kad se rodi naša beba - rekla je Lara.

Veza, a kasnije i brak sa 20 godina starijim partnerom, pomogli su Lari da bolje razume i brak svojih roditelja.

- Tek sada mogu bolje da razumem odnos mojih roditelja. Moja mama je bila mlađa od mene kada je upoznala mog tatu i rekla mi je da joj je pružio finansijsku i emocionalnu sigurnost za kojom je žudela, što je meni bilo neromantično. Ali, kada vidim kako uživaju u penziji i zajedno istražuju svet, sve to ima smisla. Moj tata se šali da ga moja mama održava mladim, a njihova veza je očigledno cvetala tokom decenija uprkos razlici u godinama. Mogu samo da poželim da i moj brak bude takav - zaključila je Lara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)