Ispovesti

"IMAM 28 GODINA, REDOVNU PLATU ALI TRAŽIM PARE OD TATE I MAME": Ispovest Novosađanke koja priznaje da se finansijski oslanja na roditelje! (FOTO)

Ona ne vidi ništa loše u tome što radi, jer se tako ponaša većina njenih vršnjaka.

12.03.2024 12:40

"IMAM 28 GODINA, REDOVNU PLATU ALI TRAŽIM PARE OD TATE I MAME": Ispovest Novosađanke koja priznaje da se finansijski oslanja na roditelje! (FOTO)
Shutterstock

U Srbiji je postalo uobičajeno da mladi ljudi čak i kad završe fakulteti i zaposle se ostaju u roditeljskom domu jer im je tako udobnije. Ne razmišljaju o računima za stan, hrani, pranju veša a plata im dođe kao džeparac. Čak i u takvim situacijama dešava se da i pored sopstvene zarade traže noca od roditelja.  

Kako je u iskrenoj ispovesti priznala Ivana iz Novog Sada, ona ima 28 godina, posao i redovnu platu ali i dalje se finansijski oslanja na roditelje koji su pred penzijom.

- Završila sam psihologiju, ali sam se zaposlila u jednoj privatnoj firmi koja se bavi špedicijom. Moja plata nije dovoljna da zadovolji sve moje prohteve zato pare i dalje tražim od tate i mame - započela je svoju ispovest Ivana. 

shutterstock.com

Generacija Z prema mišljenju mnogih daleko zahtevnija od prethodnih i često stavlja pred sobom nerealne ciljeve

 

Ona priznaje da je svesna da se roditelji žrtvuju za nju, ali ona želi uživa u životu i da zgrabi što više može. 

- Živim i dalje sa roditeljima. Kada kažem prijateljima da sa mojom platom ne mogu da pokrijem sve što želim, a to su izlasci, putovanja i garderoba, niko mi ne veruje. Često sam u situaciji da roditeljima tražim novac za nešto što mi treba i oni mi uvek daju. Tata i mama imaju stabilne i plaćene poslove pa mogu na njih da se oslonim. Prijatelji me kritikuju jer sam u očima nekih pravi rasipnik. Šta ću, za sada sam singl i moram da nađem dečka a to je nemoguće ako ne izlazim, putujem i krećem se u društvu za šta mi treba novac- istče Ivana.

Devojka je otkrila da iako ima pristojnu platu ni dinara ne daje u kuću, a da sve troškove pokrivaju njeni roditelji.

- Nije da nisam razmišljala o tome da se osamostalim, ali u tom slučaju bih morala da nađem dodatni ili drugi bolje plaćen posao, jer sa ovom platom ne bih uspela da skrpim "kraj sa krajem" - iskrena je ona.

unplash

Budući da je bez dečka smatra da joj je ulaganje u izlaske i izlazak prioritet

 

Ivana priznaje da se pribojava šta će biti za koju godinu kad njeni roditelji odu u penziju i ne budu mogli više da je finansijski pomažu kao sada. 

- Iskreno, nije me sramota što tražim novac od roditelja. Nisam ja jedina. Mnogi moji vršnjaci tako žive i ne vidim ništa loše u tome - istakla je Ivana. 

Prema njenim rečima poslovi koje radi njena generacija nisu ni izbliza plaćeni kao što je to bilo u vreme kad su njeni tata i mama bili mladi. 

- Razgovarala sam s prijateljima i oni se žale kako rade nedovoljno plaćene poslove. I njima roditelji plaćaju račune za mobilni telefon, daju im džeparac za odeću na mesečnom nivou, iako bi oni mogli to da pokriju od svoje plate. Naše generacije neće da rade bilo kakav posao, pogotovo ne za "sitne pare", a ako nam nešto treba, uvek su tu roditelji na koje možemo računati i koji će uvek "uskočiti"- zaključila je ova Novosađanka.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)