Ispovesti

"POLUBRAT TRAŽI POLOVINU NASLEDSTVA, A JA NE ZNAM ŠTA DA RADIM": Žena u dilemi posle tragičnog gubitka roditelja

Dobri odnosi u porodici često bivaju narušeni zbog podele imovine

10.03.2024 20:01

"POLUBRAT TRAŽI POLOVINU NASLEDSTVA, A JA NE ZNAM ŠTA DA RADIM":  Žena u dilemi posle tragičnog gubitka roditelja
shutterstock.com

Gubitak voljene osobe u porodici je najteži trenutak kroz koji svi članovi prolaze na različite načine. Iako bi trebalo da se drže zajedno, kako bi jedni drugima pružili utehu, to se, nažalost, ne događa uvek. Imovina koja je ostala iza pokojnika često postaje kamen spoticanja i razlog za razdor u porodici. 

U toj situaciji našla se i jedna žena koja je zatražila savet na Internetu. Posle gubitka majke našla se u neprijatnoj situaciji sa svojim polubratom po ocu koji, kako je otkrila, zahteva deo nasledstva. Na početku ispovesti otkrila je kako joj je polubrat bio drag, te da nije htela da stvara konflikt zbog imovine. Nameravala je, kaže, da mu da "nešto" u znak sećanja na ženu koja ga je uvek prijateljski dočekivala u svojoj kući, ali smatra da je polovina nasledstva, koliko on potražuje, previše.

- Moj polubrat kojeg jako volim i koji je stariji od mene želi da podelim svoje nasledstvo sa njim, jer tvrdi kako je moja mama rekla da podelimo njen imetak na ravne časti. Ali, meni tako nešto niti je rekla, niti je to napisala u testamentu. On je nasledio imetak kad je njegova majka preminula, a meni nije ni palo na pamet da mu išta tražim, jer njegova majka meni nije nikakav rod, baš kao što ni njemu moja majka nije bila rod - navela je žena na početku ispovesti.

Shutterstock

Zbunjena žena ne zna šta da radi zbog čega je tržila javno mišljenje ljudi

Ona je dodala da nema problem da polubratu da deo nasledstva, ali smatra da on nema pravo na polovinu, tim pre što njih dvoje nisu brat i sestra po majci, već po ocu. 

Njen status je podelio korisnike mreže Mumsnet. Dok su jedni bili na njenoj strani, drugi su smatrali da bi trebalo da bude velikodušna i da polubratu ipak da polovinu nasledstva.

-  Novac od tvoje mame je tvoj. Zašto bi to imalo veze sa njim? Ona je napisala testament kako je htela. To je kraj. 

- Ona nije bila njegova mama, zašto bi to uopšte delila sa njim? Tek ne shvatam zašto bi mu davala čak polovinu nasledstva? Pa tako nešto bi i tvoj komšija mogao da zatraži, a znaš i sama kako bi odgovorila na takav zahtev.

- Tvoja majka je očigledno imala grižu savesti što se umešala u brak, pa je htela da novčano to nadomesti tvom polubratu. Nije rastao sa ocem, a ona se očigledno osećala krivom zbog toga. Da li bi volela da si bila na mestu tvog polubrata? Ja, iskreno, ne bih. Dala bih mu polovinu zaostavštine, možda će mu taj novac značiti.

- Ako on nije delio nasledstvo posle smrti njegove majke, zašto bi očekivao da ti sa njim podeliš ono što je tebi tvoja majka ostavila? Da sam na tvom mestu, tako bih mu rekla - pisali su joj ljudi u komentarima.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)