Ispovesti

"MOJA ŽENA NE ŽELI DECU, KAŽE DA NEMAMO DOVOLJNO PARA, A TROŠI NA LUKSUZ": Ispovest muškarca koji mašta da postane otac

"Čak osećam ljubomoru prema prijateljima koji imaju decu!"

07.03.2024 22:10

"MOJA ŽENA NE ŽELI DECU, KAŽE DA NEMAMO DOVOLJNO PARA, A TROŠI NA LUKSUZ": Ispovest muškarca koji mašta da postane otac
shutterstock.com

Među brojnim izazovima koji brak sa sobom nosi, izazovi roditeljstva su najveći. Kada jedan partner jedva čeka da se ostvari u toj ulozi, a drugi godinama smišlja izgovore, neminovno nastaju problemi. O tome svedoči i jedan muškarac koji silno želi da postane otac, ali njegova supruga nije spremna za ulogu majke.

- Kada sam se oženio, zamišljao sam sebe kao oca sa barem dvoje dece. Međutim, moja supruga tvrdi da ne možemo da proširujemo porodicu, jer nemamo dovoljno novca. Iako joj je 39 godina, a meni 37 i u braku smo već devet godina, ona tvrdi da su nam finansije loše. Paralelno sa ovim tvrdnjama, ona nesmetano troši novac na skupe automobile, luksuzna putovanja, nakit i sve što poželi. Postavljam sebi pitanje, ako ne možemo da obezbedimo novac za decu, kako onda možemo da priuštimo sav navedeni luksuz? - upitao je anonimni muškarac na Internet forumu.

shutterstock.com

Sanjao je da će se odmah posle venčanja ostvariti kao roditelji

Supruga ga je, kako je otkrio, navela da veruje da će osnovati porodicu dve ili tri godine nakon venčanja. Međutim, kad su se venčali, ona je odlučila da studira medicinu, pa je odložila planove za roditeljstvo. 

- Nakon toga, izjavila je da želi da radi tri ili četiri godine kad završi studije i dobije posao. Tako je ponovno odlaganje početka proširenja porodice postalo stvarnost. Sada je kvalifikovana i iskusna u svojoj profesiji, ali nismo ništa bliži ostvarenju našeg, tačnije mog sna o deci. Sada se suočavam sa činjenicom da ne mogu više da ignorišem ovaj problem. Osećam ljubomoru prema prijateljima koji imaju decu. Brinem da moja supruga neće promeniti mišljenje i razmišljao sam o tome da napustim brak pre nego što bude prekasno za mene da imam decu - pojadao se on.

shutterstock.com

Supruzi i dalje ne pada na pamet da radi na potomstvu

Komentari su ubrzo usledili.

- Dete zaslužuje oba roditelja puna ljubavi i u ovom trenutku zvuči kao da ste posvađani jedno sa drugim.

- Vreme je da prestanete da zakopavate glavu u pesak i da malo razjasnite šta se dešava. Neka vaša žena zna da ste zabrinuti za vaš brak.

- Objasnite supruzi da osećate jaku želju da postanete roditelj i da morate da znate da li ona uopšte želi da ima decu i da li ih želi sa vama. Moraćete da budete iskreni u vezi sa svojim razmišljanjima o finansijama i objasnite da smatrate da je to izvodljivo uz razumnu potrošnju.

- Žao mi je, ali ako ona odbije da razmisli o pokušaju dobijanja bebe, onda morate ili da budete spremni da odustanete od sna o roditeljstvu ili da odete iz tog braka.

- Nijedna opcija ne garantuje sreću, pa preduzmite sledeće korake polako i smisleno - bili su neki od saveta koje je ovaj muškarac dobio.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)