Ispovesti

ZALJUBILA SAM SE U ČUVENOG FUDBALERA, OBASIPAO ME JE PAŽNJOM, a onda sam saznala kobnu istinu: Tvrdio je da su ga oteli, nisam imala izbora osim da uradim jedno! (VIDEO)

Pedesetčetvorogodišnja Britanka Meri Bern podelila je s čitavim svetom jezivu priču apelujući na ljudi koji koriste internet za komunikaciju sa strancima da nikako ne nasedaju na prevare.

06.11.2022 12:02

ZALJUBILA SAM SE U ČUVENOG FUDBALERA, OBASIPAO ME JE PAŽNJOM, a onda sam saznala kobnu istinu: Tvrdio je da su ga oteli, nisam imala izbora osim da uradim jedno! (VIDEO)
CTV 5

Internet prevare nisu strane. Dešavaju se u različitim oblastima života - bilo da kupujete garderobu, nakit ili pokušavate da dođete do lake zarade. Ipak, jednoj ženi desila se mnogo strašnija stvar, a to je emotivna prevara.

Meri Bern (54) bila je ubeđena da je u onlajn-vezi s čuvenim Antoniom Konteom, nekadašnjim uspešnim fudbalerom, a danas menadžerom u tom sportu. Da stvar bude strašnija, ta Britanka je ostavila dečka zbog veze koju je sklopila putem interneta. Za svog partnera mislila je da je markantni Italijan, a na kraju se ispostavilo da je u pitanju beskućnik.

Naime, nakon tri nedelje dopisivanja putem Instagrama, Meri je bila spremna da se uda za svog idealnog partnera. Međutim, samo dva meseca kasnije veza je postala problematična, a prevarant s interneta tvrdio je kako su ga oteli Talibani. Uplašena za svog "Kontea", Meri je nakon neprospavanih noći donela radikalnu odluku. Podigla je veliki kredit kako bi poslala svom dragom 13.000 funti (15.000 evra) za otkupninu od navodnih otmičara.

Nije prošlo mnogo, a ona je shvatila da je sve prevara.

- Prodala sam svoj dom, morala da napustim svoje pese. Sve sam rešila da napustim zbog nepostojećeg čoveka sa interneta. Mislila sam da rizikujem zbog ljubavi, ali se ispostavilo da plešem sa đavolom. Pre celokupne situacije bila sam osoba koja bi osuđivala ljude koji ulaze u internet komunikaciju sa strancima. Zbog svega što mi se desilo privremeno sam bila i beskućnik. Živela sam u kampu. Ipak, nisam od onih koji pri problemu zabiju glavu u pesak. Bila sam ranjima, a prevaranti su me iskoristili. Tako je kako je - iskreno je rekla Meri za Dejli Star.

Zbog problema koji je imala, bekstvo u dopisivanje sa lažnim Antoniom Konteom bio joj je lek za dušu.

- Dopisivali smo se svakodnevno. Pisao mi je lepe i pažljive poruke. Non stop bi me obasipao komplimentima i rečima punim ljubavi. To mi je prijalo. Mislila sam kako je zgodan. Imao je lepu profilnu fotografiju na Instagramu, ništa nije delovalo lažno. Ljubav me je opila. Sve je bilo tako brzo i potpuno ludo. Sada kada mislim o svemu ne mogu da verujem šta mi se dešavalo. Bilo je toliko znakova koje nisam umela da prepoznam. Dečka sa kojim sam bila u vezi naterala sam da se iseli iz kuće kako bih uživala u svojoj romansi sa Antoniom - ispričala je Meri o detaljima svoje veze putem interneta. 

Posle samo tri nedelje njen novi izabranik ju je pitao da se uda za njega. Pristala je.

- Uvek sam bila sklona riziku, verovatno i više nego što bi trebalo. Kada mi nešto zvuči primamljivo, jednostavno se upustim u to. Zašto da ne? Pitao me je da se udam za njega i nije mi palo napamet da dam odričan odgovor - rekla je očajna žena koja je planirala čak dva venčanja sa svojim dragim.

Već je naručila i venčanicu i počela da smišlja detalje svog srećnog dana. Ipak, ubrzo su se stvari zakomplikovale. Navodni Antonio tvrdio je kako su ga Talibani oteli dok je služio vojku u Avganistanu. Ubedio ju je kako su mu odmah potrebne pare kako bi ih dao otmičarima. 

- Pre ovog poziva slao mi je jezive slike iz Avganistana na kojima su ranjenici bez udova. Zabrinula sam se kada mi je rekao da će ih sve ubiti, uključujući i njega, ako ne pošaljem novac. Iznos je postajao sve veći i veći, na kraju mi je tražio 20.000 kanadskih dolara! Nisam imala toliko novca pa sam na kraju podigla veliki kredit sa nepovoljnim kamatama - otkrila je Meri.

Kada je pokušala da pošalje novac, njega banka je blokirala transakciju. Čak je dobila upozorenje da je moguća prevara. Ipak, uplašena za život čoveka kog voli, našla je način. Za to vreme, od svog lažnog dečka dobijala je poruke kako ga ne voli i kako ne brine za njega čim mu ne šalje novac, kao i da će zbog nje biti ubijen. 

- U to vreme sam doživela udes jer sam bila pod tolikim stresom da nisam mogla da vozim. Toliko sam bila izmanipulisana da nisam spavala - opisivala je situaciju nesrećna žena. 

U trenutku kada je ipak krenula da pošalje novac javio joj se osećaj da to nije u redu. Ipak, verovala je da paranoiše bezvezde. Poslala je novac i brzo je obaveštena od banke da je ostala švorc. Kako bi isplatila dugove morala je da proda stan, a ugrozila je i zdravlje zbog stresa koji je preživela. Sada je ovaj period iza nje, te je želela da javno podeli priču o tome kako je prevarena i da upozori druge da ne bi prošli kao ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)