Brak i veze

KUSTURICA OSTAVIO MAJU U SUZAMA I REKAO JOJ DA IMA DRUGU! Šok ispovest čuvenog reditelja: Želeo je da joj se vrati, ali ona ga više nije čekala u Sarajevu (FOTO)

Pročitajte ekskluzivnu ispovest čuvenog reditelja o tome kako je oženio svoju suprugu Maju i to nakon što ju je usred veze slagao da ima drugu devojku kako bi raskinuo sa njom i otišao u Prag.

01.11.2022 22:15

KUSTURICA OSTAVIO MAJU U SUZAMA I REKAO JOJ DA IMA DRUGU! Šok ispovest čuvenog reditelja: Želeo je da joj se vrati, ali ona ga više nije čekala u Sarajevu (FOTO)
Tanjug/AP

Čuveni reditelj Emir Kusturica (67) iza sebe ima ostvarenja koja su ušla u anale ne samo jugoslovenske i srpske, već i evropske i svetske kinematografije. Taj svestrani umetnik uspešan je i kao pisac, a dosad je objavio 4 knjige, dok je kao muzičar sa "Emir Kusturica i No smoking orkestar" oduševljavao publiku širom planete.

Sa suprugom Majom u braku je duže od 40 godina i sa njom ima dvoje dece - sina Stribora i ćerku Dunju.

Sarajevska lepotica

O svom privatnom životu Kusturica retko priča, ali je na nedavno održanom samitu "Otvoreni svet“ na Zlatiboru sa studentima, koji su ga bez daha slušali, otkrio neke malo poznate detalje iz svog privatnog života. Između ostalog, on je istakao da nadimak profesor nosi već decenijama zato što mnogo voli da priča, otkrivši pritom i kako se oženio sarajevskom lepoticom Majom za kojom su nekada uzdisali mnogi momci.

- Zabavljali smo se jedno vreme i pred moj odlazak u Prag na studije rešio sam da raskinem sa njom. Složio sam joj neku priču, čak sam joj rekao kako imam i drugu devojku, i ona je u suzama otišla. Nakon toga spakovao sam se i otputovao u Prag na studije - započeo je Kusturica svoju neverovatnu ljubavnu priču. 

Posle nekoliko meseci u češkoj prestonici je na ulici sreo sarajevskog šanera koji mu je rekao da oko njegove Maje "obleću" drugi momci i da će ostati bez nje.

- Jednu noć pred kraj prve godine u Pragu srećem šanera Peru koji me izvodi na večeru i priča mi kako ću izgubiti Maju. Baš sutradan nama studentima prikazivao se najbolji film svih vremena, Felinijev "Amakrod", i ja sam bio u dilemi - da li da ostanem i gledam film ili da odem u Sarajevo? Ujutru sam uhvatio voz i preko Horgoša, Beograda i Zagreba uveče stigao u Sarajevo - otkrio je on.

Odmah je, kako je naglasio, otišao u kafanu gde je ranije izlazio s Majom, nadajući se da će je sresti, ali je nije video.

- Posle 2 dana u Sarajevu vraćam se u Prag i na fakultetu me zatiče obaveštenje: “Zbog ogromnog interesovanja "Amakord" se prikazuje još jednom. Odem u projekcionu salu, sednem u prvi red i zaspim već posle prve scene. Svi su me gledali s podozrenjem - prisetio se Kusturica.

Tanjug/AP

Maja Kusturica (levo) na jednom od festivala Kustendorf

Tražio ju je po Jahorini

Istog vikenda on je ponovo otišao u Sarajevo gde je saznao da je Maja na Jahorini. Pohitao je da je vidi.

- U međuvremenu sam se čuo sa šanerom Perom koji mi govori da Maja ima drugog momka i ja opet odem put Sarajeva, gde saznajem da se zabavlja sa sinom Bebe Lončar. Uzeo sam auto od oca i sa nekoliko drugova otišao na Jahorinu, ali Maju nisam video. Ponovo se preko Zagreba, Beograda i Horgoša vraćam u Prag, gde na oglasnoj tabli zatičem obaveštenje: "Zbog ogromnog, ogromnog interesovanja "Amakord" se prikazuje još jednom". Ponovo odlazim u bioskop i opet zaspim posle prve scene. Kolege su me gledale kao da nisam normalan - ispričao je Kusta.

Narednog vikenda on se opet lomio šta da radi i opet je seo na voz za Sarajevo.

- U vozu sam bio sa nekim Bugarima, ošugao sam se od glave do pete i nakon što me je majka izmazala nekom mašću odlazim da tražim Maju, ali opet je nisam video. Tad sam saznao da se i dalje zabavlja sa sinom Bebe Lončar. Po povratku u Prag dočekuje me novo obaveštenje: "Zbog nezapamćenog interesovanja Felinijev "Amakord" se prikazuje još jednom". Ja opet odem u bioskop i, naravno, zaspim posle prve scene. Pojedine moje kolege Poljaci nisu hteli sa mnom više da razgovaraju, zvali su me balkanski divljak jer nisam ispoštovao ostvarenje filmskog maga kao što je Felini - pričao je Kusta dok su ga studenti slušali bez daha i uz osmeh.

S Majom u bioskopu

Maju je konačno sreo narednog leta.

- Seli smo da popijemo kafu i onda me je upitala: "Da li si čuo da je Felini napravio jedan divan film, da li si gledao "Amakord"?. Ja onako kao usput kažem: "Ma, ko nije?". Te iste godine nas dvoje smo u sarajevskom bioskopu Romanija gledali Felinijev "Amakord", a venčali smo se mesec dana kasnije. Šta sam hteo da vam kažem ovom pričom - čovek uvek treba da da prednost životu, a ne fikciji - poručio je čuveni reditelj.

Na pitanje kako očuvati porodicu u ova izazovna vremena on je naglasio da ni vuk ne može bez čopora, a kamoli čovek bez porodice.

- Čime će čovek da meri svoju samoću ako ne bude porodice? U porodici čovek ostvaruje bliskost, osnažuje svoju ličnost, ona je neophodna da bismo održali život - zaključio je Kustuturica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)