Zanimljivosti

PRE GAGE MILENA JE IMALA DVA BRAKA! Sa prvim se venčala u kuhinji, drugi ju je napustio - ovi muškarci su osvojili čuvenu glumicu! (FOTO)

Glumica Milena Dravić do kraja života volela je svog kolegu Dragana Nikolića, a malo ko se seća da je pre njega imala čak dva braka.

28.10.2022 14:05

PRE GAGE MILENA JE IMALA DVA BRAKA! Sa prvim se venčala u kuhinji, drugi ju je napustio - ovi muškarci su osvojili čuvenu glumicu! (FOTO)
Foto: E-Stock

Ljubav glumice Milene Dravić i glumca Dragana Nikolića mnogima je bila reper kako zajednica treba da izgleda. Njihova priča vratila je veru u romantiku i ljubav za ceo život. Tako je u njihovom slučaju i bilo, sve do 11. marta 2016. godine kada je Nikolić preminuo nakon teške bolesti. Do poslednjeg trena Milena je bila uz njega. Nažalost, dve godine kasnije i ona nas je napustila. 

Milenu je čuveni Gaga osvojio davne 1972. godine na snimanju "Kako su se volele dve budale". U jednoj od pauza snimanja filma otišli su u Opštinu Vračar i venčali se. Kumovala im je koleginica Seka Sabljć.

O toj nesvakidašnjoj ljubavnoj priči javnost je mnogo toga saznala tokom vremena. Milenu bez Gage niko nije mogao ni da zamisli, kao ni obrnuto. Ipak, malo ko se seća da je pre braka sa njim, glumačka diva imala čak dva braka.

Naime, prvi suprug Milene Dravić bio je režiser Puriša Đorđević za kog se ona udala 1960. godine. Sreća im je potrajala svega nekoliko godina, a onda je usledio razlaz. Da među njima nije bilo zle krvi ni nakon razvoda, svedoči i to što je Puriša uvek u superlativu pričao o svojoj bivšoj supruzi:

YouTube/printscreen/ RTS

Puriša Đorđević

- Od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, jedino još i najviše volim Milenu Dravić - rekao je svojevremeno Puriša.

Režiser je objasnio da je njihovo venčanje bilo toliko skromno da nisu imali čak ni fotografiju tog čina. Samo venčanje obavljeno je u kuhinji u njegovoj porodičnoj kući u Čačku. Nažalost, tada se nije imalo novca za nešto više. Međutim, njima to nije bilo bitno. 

Posle braka sa Purišom, Milena Dravić pružila je novu šansu ljubavi. Njen izabranik ponovo je bio kolega iz branše. U to vreme glumičino srce osvojio je reditelj Vojislav Kokan Rakonjac. Njihova ljubav krunisana je brakom u kome su bili sve do njegove smrti. Rakonjac je preminuo u 34. godini života, 1969. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

Tragajući za ljubavlju lepa Milena nije dugo samovala. Sudbonosna ljubav desila joj se nedugo nakon smrti Kokana. Ispostaviće se da joj brak sa Gagom bio suđen u pravo vreme. Među njima nikada nije bilo nesuglasica, skandala, bili su obožavani od strane publike, kolega, ličnosti iz javnog života. 

Tanjug/AP

Ljubav za sva vremena, Milena i Gaga

Milena Dravić nije se ostvarila kao majka ni u jednom braku, međutim, mlađe kolege često je gledala kao svoju decu i trudila se da im bude i kolega i prijatelj, a po potrebi i majka. I dan danas o njoj svi imaju samo reči hvale i nikada niko nije rekao nešto o njoj, a što nije bilo u superlativu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)