Zanimljivosti

ZAVODLJIVA PLAVUŠA O KOJOJ SVI MAŠTAJU: Ovako je Tanja Bošković izgledala tokom fakultetskih dana, nikada je ne biste prepoznali! (FOTO)

Tanja Bošković u svojoj prvoj ulozi u filmu "Slobodan prevod Mizantropa" izgleda podjednako zavodljivo kao danas.

25.10.2022 12:06

ZAVODLJIVA PLAVUŠA O KOJOJ SVI MAŠTAJU: Ovako je Tanja Bošković izgledala tokom fakultetskih dana, nikada je ne biste prepoznali! (FOTO)
estock

Glumica Tanja Bošković decenijama unazad važi za jednu od najlepših dama sa javne scene. Mnogima je sinonim za damsko, ali ujedno i zadovljivo držanje kakvo filmkse dive i treba da imaju.

Na Fakultetu dramskih umestnosti diplomirala je 1973. godine, a samo godinu dana kasnije dobila je prvu ulogu na fimu. Debitovala je u "Slobodan prevod Mizantropa" u kojem je sarađivala sa Nadom Blam, Predragom Ejdusom i Draganom Maksimovićem. 

Printscreen/youtube.com

Tanja Bošković u jednom od svojih najranijih ostvarenja

Već tada je plenila lepotom i manekenskom građom, te je oduvek privlačila pažnju muškog dela publike. Dok su pripadnici jačeg pola uzdisali za njom, žene su joj se divile. Tako je ostalo i do današnjih dana.

Kako već godinama unazad Tanja kao zaštitni znak ima bujnu bakarno-braon nijansu kose, malo ko se može setiti da je u mlađim godinama bila plavuša. 

Ono u čemu se možemo složiti jeste da je podjednako lepa bila i tada i sada. Malo kome je promaklo i to da se glumica oduvek mogla pohvaliti dugim, izvajanim nogama poput modela.

Printscreen/youtube.com

Zavodljiva figura Tanje Bošković oduvek je privlačila pažnju muškog dela publike

Tanji je inače uloga u pomenutom filmu otvorila mnoga vrata, a novi angažmani samo su se nizali. Nakon debitovanja u "Slobodan prevod Mizantropa", pojavila se u ostvarenju "Košava", a potom u seriji "Divlje jagode".

U godinama za nama Tanja je imala brojne pozorišne, filmske i serijske uloge za koje je dobijala i nagrade. Danas će se većina složiti da je njena lepota u punom sjaju, pored neospornog talenta, došla u filmu "Balkan Ekspres".

Printscreen/youtube.com

Tanja Bošković je plenila lepotom i nekad i sad 

Inače, lepa glumica je rođena 27. juna 1953. godine, a sa roditeljima i sestrom Slavenkom je do sedamnaeste godine živela u Aranđelovcu. Završila je gimnaziju u Beogradu, a potom i Dramske umetnosti. Bila je udata za reditelja Dejana Karaklajića koji se proslavio filmom "Ljubavni život Budimira Trajkovića". Par se razveo, ali ima dvoje dece, sina Đorđa i ćerku Lanu. Đorđe nije krenuo stopama roditelja, te je završio Fakultet političkih nauka, dok je Lana glumica, ali je uprkos majčinoj želji odbila da zajedno igraju u nekom projektu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Nenad

26.10.2022 21:44

Tanja je nekada bila prelepa zena a danas ke prelepa dama . Genetika je cudo . Uz to prava je gospodja , besprekoran orator i veliki rodoljub . Savrsenstvo bez mane .